Hoff Melkersen forlenger med Glimt: – En bra arena

Den unge spissen har storspilt på utlån i Ranheim. Nå forlenger han kontrakten med Glimt.

Annonse:

Foran 2021-sesongen ble den unge Glimt-spissen Elias Hoff Melkersen lånt ut fra Bodø/Glimt til OBOS-liga-klubben Ranheim. På nivå to har trønderen levert varene i aller høyeste grad. På 13 kamper fra start har han scoret 12 mål for laget som ligger på syvendeplass. 

Det gjør Hoff Melkersen til den fjerde mestscorende spilleren i ligaen. Denne uken ble kontrakten med serielederen i Eliteserien forlenget. 

– Det er fint det, sier en kortfattet unggutt på telefon fra Trøndelag. Den nye kontrakten strekker seg ut 2023-sesongen. 

– Først må man få spille

Hoff Melkersen var på utlån også i fjor høst. Da var han i andredivisjonsklubben Hødd, hvor han også presenterte seg for flere scoringer. Veien opp på spissplassen til Glimt ble derimot litt for lang foran årets sesong, noe som førte til nok et utlån. Nå vil han jakte spilletid. 

– At de vil forlenge kontrakten min tyder på at de har trua på meg. Jeg må være et sted der jeg får spille, det er viktig for min utvikling å spille flest mulig kamper, sier han. 

Det er flere spisser som har fått stor nytte av Glimts spissutvikling de siste årene. 

– Først må jeg gjøre meg fortjent til å spille, men jeg vil si at Glimt er en bra arena å fortsette utviklingen i. 

Trives i Trøndelag

Hoff Melkersen er selv fra Stjørdal, like nord for Trondheim. Og mens han trener og spiller med Ranheim bor han hjemme, og trives godt med det. 

– Det har vært en veldig fin sesong for min del. Jeg har fått spille mye og utviklet meg og scoret masse mål, sier han og presiserer kjapt;

– Men jeg skal score flere. Jeg er ikke ferdig enda. Det er veldig bra gruppe og trenere i Ranheim også. Jeg har blitt godt tatt i mot og trives godt her. 

Hoff Melkersen scoret sine første Ranheim-mål i runde 7 da han scoret to mål i 4-2-seieren mot Raufoss på hjemmebane. Totalt står han med 12 mål på 19 kamper. I forrige uke bidro han også da Norges U20-landslag slo Portugal 2-1 på bortebane. Sammen med Lasse Nordås, som scoret det første målet sørget han for en solid seier i treningskampen. 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: