Isak Helstad Amundsen.

Isak Helstad Amundsen signert med Glimt

Tirsdag ble det klart at Isak Helstad Amundsen har signert sin første proffkontrakt.

Annonse:

På det åpne møte tirsdag 18. februar, ble Isak Helstad Amundsen fra Brønnøysund presentert som ny Glimt-spiller av Kjetil Knutsen. Helstad Amundsen har signert en kontrakt som går ut 2021. 

- Jeg tenker det gir en god mulighet til å fortsette å utvikle seg her. Det setter jeg stor pris på, fortalte Helstad Amundsen til Kjetil Knutsen og de andre oppmøtte på Aspmyra.

Hva er grunnen til at Bodø/Glimt signerer en kontrakt med deg nå, spurte Knutsen. 

- Jeg har ikke gjort det så verst i vinter og jeg har kanskje gjort meg fortjent til det, fortalte en beskjeden Helstad Amundsen. 

Helstad Amundsne har spilt på B-laget til Glimt og før det spilte han i tredje- og fjerdedivisjon i Brønnøysund. 

- Hjemme i Brønnøysund har jeg trent veldig mye, og veldig mye på egenhånd. Jeg har drevet med friidrett i tillegg, så jeg er bra gjennomtrent og kjørte mye egentrening på banen i Brønnøysund, uansett vær eller forhold, kunne Helstad Amundsen fortelle om tiden før Glimt.

Treningstalent

- Isak har trent med oss fra i sommer, og han har trent mer og mer. Han er et ekstremt treningstalent. Han er en omskolert midtbanespiller som nå spiller som en midtstopper. Han har en del spennende kvaliteter, og det arbeidet han har lagt ned er rett og slett imponerende, fortalte Knutsen.

Isak Helstad Amundsen og Kjetil Knutsen.
Isak Helstad Amundsen og Kjetil Knutsen.

Helstad Amundsen debuterte i treningskampen mot Grorud, og han kom inn i treningskampen mot Sparta Praha. 

- Der spilte han en meget god kamp, legger Knutsen til. 

Han kom også inn i kampen mot Aalesund, og han startet i sist treningskamp mot Strømsgodset. 

- Grunnen til at han starter mot Strømsgodset er rett og slett de prestasjonene han har gjort i trening og i kamper, fortalte Knutsen.

Knutsen mener det er et godt tegn til andre unge spillere at det ikke finnes én rett vei inn i en klubb. 

- På det første møtet jeg hadde med Isak fortalte han at han ville bli en 11er-spiller i Eliteserien, for Bodø/Glimt. Selv om han kommer fra Brønnøysund er han å regne som en lokal spiller. Dette er en ung, lokal spiller som passer utrolig bra inn i strategien til Glimt, avsluttet Knutsen. 

Fra midtstopper til midtbanespiller

Leder av Akademiet, Gregg Broughton, forteller om reisen Helstad Amundsen har hatt i Glimt. 

- Isak kom til klubben for å prøvespille sommeren 2018, etter å ha flyttet til Bodø for å gå på skole. Allerede fra første stund var det hans profesjonalitet og arbeidsmoral som skilte seg ut. Mot slutten av 2018 fortsatte Isak som midtbanespiller for B-laget, og til tross for muligheter til å trene med A-laget den høsten hadde han ikke gjort nok i den posisjonen til å få en kontrakt med klubben. Han fortsatte å trene med B-laget, og da Andreas van der Spa flyttet til Alta på lån og Casper Øyvann ble med A-laget på trening hadde vi en intern diskusjon om vi kunne gjøre om Isak til en midstopper, forteller Broughton. 

- Vi hadde en samtale med Isak på Marbella i mars i fjor og han sa han skulle gjøre sitt beste. Etter sesongens første B-lagskamp mot Hønefoss trodde jeg det kom til å bli et for stort steg for han å ta, men der tok jeg grundig feil. Takket være Isaks innsats og vilje, og Jan Erik Bjerk og Tom Dents treningsveiledning gjorde han store fremskritt til sommeren. Hans største forberedning var hans ballbehandling, og bryte ballbanen sånn at vi kan spille høyere i banen. Snart ble han lagt merke til av A-laget og ble fast med i treningen høsten 2019. Kjetil fortjener stor ære for å gi ham muligheten i 2020, og Isak tar den muligheten med begge hender, sier Broughton. 

Det er flere av akademiets tidligere spillere som utvikler seg. 

- Det er nå tre sentrale forsvarere født i 1999 som er "uteksaminert" fra akademiet, Andreas van der Spa spiller i OBOS Ligaen for Øygarden, Casper Øyvann er i andre divisjon med TUIL og Isak er nå en A-lagsspiller. Alle i akademiet ønsker alle tre spillere lykke til for 2020 og utover!, avslutter han. 

Annonse fra Eliteserien: