Jens Petter Hauge i treningskamp mot Malmö. Foto: Simen Pedersen

Jens Petter før Ajax: – En av de største utfordringene siste årene

Aasmund Bjørkan og Jens Petter Hauge forteller om deres tanker før Ajax-kampen i Amsterdam.

Annonse:

Etter flere uker med treningskamper er det torsdag klart for årets første offisielle kamp. Ajax venter på Johan Cruijff Arena, en kamp Glimt-fansen har sett fram til siden desember. 

Bodø/Glimt er for tiden i Marbella, men setter seg tirsdag på flyet i retning Amsterdam. Der venter en offisiell trening onsdag, før kampen starter 21:00 torsdag kveld. 

Jens Petter Hauge har nylig kommet tilbake til Glimt, og han forteller at laget er godt forberedt før den tøffe bortekampen. 

– Jeg har bare vært her litt over ei uke, men jeg har oppfattet at spillerne og trenerteamet har god motivasjon og tro på at vi kan reise dit og ta med oss en god prestasjon og et godt resultat, sier Hauge til glimt.no. 

– Fantastisk ramme

Trener Aasmund Bjørkan var til stede i Nederland for noen dager siden, for å se på den kommende motstanderen. Han er imponert over laget, stadion og atmosfæren. 

– For meg er stadion i Amsterdam en av de absolutt fineste i Europa, med en fantastisk ramme rundt. Det er i tillegg et veldig artig lag som utvikler artige og talentfulle spillere. Det blir nok en fantastisk ramme rundt kampen, sier Bjørkan. 

Det er ventet rundt 900 Glimt-supportere på bortefeltet. Det gleder Bjørkan, som mener Glimt må levere en god prestasjon for å få med seg noe i Amsterdam. 

– I alle disse kampene må man være ganske gode for å få med seg et resultat. Vi må være en veldig god Glimt-utgave, demme opp for deres styrke, men vi vet at dette er et lag som avgir både rom og muligheter. 

Se videointervjuet med Jens Petter Hauge og Aasmund Bjørkan nedenfor, eller ved å klikke her.

Venter tøff kamp

Jens Petter Hauge forteller at Glimt har tittet på Ajax de siste dagene, etter at den siste treningskampen var overstått. 

– Vi har gått litt inn på hvordan de spiller og forsvarer seg. De er et godt lag med ballen, som scorer mye og skaper mange sjanser. Det er klart at vi må ha et godt press og godt forsvarsspill, for de kommer nok til å gi oss mer trøbbel enn Malmö gjorde. 

– Det blir nok en av de største utfordringene vi har hatt de siste årene, og det blir en utrolig kul kamp. 

 

Annonse fra Eliteserien: