Jobben er ikke gjort, men: – Det var et steg i riktig retning

Glimt skaffet seg et godt utgangspunkt foran returoppgjøret, men venter tøff kamp på torsdag.

Etter to scoringer av Patrick Berg og ett mål av Ulrik Saltnes på Island forrige uke skaffet Glimt seg det perfekte utgangspunktet foran returoppgjøret mot Valur førstkommende torsdag. De helgule sto også fjellstøtt i islendingenes slutt spurt og reiste hjem fra vulkanøya med en solid 3-0-ledelse.

Det var en jevnspilt kamp i første omgang, der Glimt stort sett hadde ballen i laget. Ulrik Saltnes fikk hyll på byllen og startet målfesten bare minutter før pause da han ekspanderte et nedlegg fra Erik Botheim i nettet bak tidligere Glimt-keeper Hannes Thor Halldorsson.

I den andre omgangen var det den andre kapteinens tur til å skinne. Først satte Berg sikkert inn 2-0 fra straffemerket før han bare få minutter senere var på plass igjen. Stang, stang, inn! 3-0 til Bodø/Glimt!

– Jeg er bra fornøyd! Vi håndterte kampen veldig fint, sa Knutsen etter kampslutt.

– Jobben er ikke gjort

Han ventet en tøff kamp på Island, og sa før kampen at motstanderen liknet litt på Kristiansund. Glimt har som kjent aldri tapt for Kristiansund, så kanskje lå det i kortene at Glimt skulle slå Valur forrige torsdag.

– De starter aggressivt og prøver å presse oss. De løper seg etter hvert tomme og da blir rommene større og større. Vi henger litt i stroppene på slutten av kampen, men det er alt i alt solid av oss. Det var utrolig viktig å skaffe oss det utgangspunktet.

Som Patrick Berg var inne på etter kampen mot Valur nytter det ikke å tro at jobben er gjort. Valur er et godt lag og kan slå kraftig tilbake om ikke Glimt er på stasjon når toget går torsdag kveld.

Nå må vi nullstille og være klar på Aspmyra på torsdag for det er ikke et dårlig lag. Skrur vi av fem prosent er de på høyde med oss så vi må ikke tenke at jobben er gjort, for det er den absolutt ikke, sa Berg på Island like etter kampslutt.

Patrick Berg setter inn 2-0 på straffe mot Valur i Reykjavik.

– Et steg i riktig retning

Uansett om man spiller foran 20.000 polske supportere eller snaue 1000 islandske supportere, og uansett om man spiller i 30 eller 13 grader er det fint å få med seg erfaringer fra bortekamper i Europa. Det er verdifull erfaring Knutsen og co. tar med seg videre i arbeidet med Glimt-laget.

– Vi gjorde en god bortekamp i Europa. Det er utrolig viktig for klubben og spillerne. Fint for oss å høste denne type erfaring. Kampen mot Valur på Island var et steg i riktig retning.

I likhet med Berg ser òg Knutsen styrker hos torsdagens motstander som de helgule må være obs på.

– De har en del gode enkeltspillere. De er bedre individuelt enn de er som kollektiv. De klarer ikke å henge med på vårt tempo og vår intensitet. Da blir det enorme rom. Vi kunne scort flere om vi hadde tatt kontringene, avslutter Knutsen.

Returoppgjøret mot Valur spilles på Aspmyra klokken 18:00. Kampen kan sees på Direktesport og VG+, men aller helst på stadion. Kjøp billetter her.