Joshua Smits klar for Bodø/Glimt.

Joshua Smits klar for Bodø/Glimt

Ny keeper signert ut 2023.

Annonse:

Det har lenge vært snakk om keeper-situasjonen i Glimt, og i dag, fredag 12. juni, kan klubben endelig bekrefte å ha signert med nederlenderen Joshua Smits. Han har signert en fire års kontrakt, og blir i Glimt ut 2023. 

- Jeg er veldig fornøyd og glad for å være her. Jeg har allerede fått en varm velkomst fra klubben, som har hjulpet meg og tatt meg godt i mot, forteller Smits etter signeringen.

Han kommer fra klubben Almere City FC, som spiller på nivå to i Nederland.

- Det er et bra steg for min karriere å komme til Glimt. Dette er en mulighet for meg å spille på det høyeste nivået i Norge, fortsatt være i Europa og ikke minst ha mulighet til å spille Europe League-kvalik. Jeg hadde også en god samtale med team manager Håvard Sakariassen som gjorde meg veldig trygg på at Glimt er rett, sier Smits. 

Smits har spilt fotball fra han var 5 år, og begynte som målvakt i 10-års alderen. Som spiller vil han beskrive seg selv som en teknisk målvakt. 

- Jeg er også rask og eksplosiv, og er god med føttene. Jeg liker å ha kontroll på ballen og det gir meg en boost når jeg ser sinne til de spillerne som ikke klarer å score på meg, forteller han. 

Nå ser han frem til å bli en del av A-laget i Glimt. 

- Jeg har møtt noen av guttene i gangene på Aspmyra, men på langt nær alle. Nå gleder jeg meg til å kunne bli en del av gruppen, for jeg har lyst til å bli kjent med guttene og spille sammen med de på banen, sier Smits. 

Smits blir nå i Bodø, da Eliteserie-sesongen straks er i gang, mens kjæresten flytter etter.

- Forrige fredag fikk jeg beskjed om interessen, og tre dager etterpå var jeg her. Nå blir jeg, og gleder meg. Min kjæreste flytter også til Bodø, og hun kommer så snart hun har fått ordnet alt som vi må ordne i Nederland.

Vi ønsker Joshua Smits velkommen til klubben!

Annonse fra Eliteserien: