Kjetil Knutsen om seieren i Grimstad

Glimt hadde tidvis god kontroll på Jerv, og sikret seg nok en trepoenger i årets OBOS-liga.

Annonse:

Etter at Glimt ikke klarte å overliste Levanger på eget kunstgress i forrige runde, var det et revansjelystent lag som reiste sørover til Grimstad for å bryne seg på middelhavsfarer Jerv. Forrige gang lagene møttes måtte Jerv dra hjem fra Aspmyra med halen mellom beina, og fire mål i sekken. Denne gangen skulle ikke Glimt være veldig mye dårligere, og Jerv skulle nok engang slite med det nordnorske arsenalet til seriemesterne. 

Bodø/Glimt foretok fire endringer fra møtet med Levanger, og spillere som Kristian Fardal Opseth og Jens Petter Hauge var å se i startoppstillingen før kampen. 

Slik stilte Glimt: Simon Thomas, Erlend Dahl Reitan - Martin Bjørnbak - Brede Moe - Emil Jonassen (William Arne Hansen 84´), Vegard Leikvoll Moberg - Jose Angel - Thomas Drage (Marius Lode 77'), Jens Petter Hauge (Håkon Evjen 58') - Kristian Fardal Opseth - Fredrik Andre Bjørkan

Krevende forhold

Etter en sommer med sannsynligvis mye soling, høye temperaturer og sommeridyll, var det alt annet enn det i Grimstad denne søndagen. Etter en periode med rekordmye nedbør på sørlandet, var det ikke så mye som minnet om sommer og sol på Levermyr stadion. Banen var sterkt preget av store vannmengder, og det var tydelig at det var vanskelige spilleforhold for de to lagene. 

- Forholdene var vanskelige, men ikke umulige, sa Kjetil Knutsen etter kampslutt i Grimstad. 

To forskjellige omganger

Etter en litt uryddig innledning var det bortelaget som tok ledelsen etter 17 spilte minutter. Thomas Drage jaget en ball i forsvaret til Jerv, og fikk til slutt lønn for strevet. En gulkledd forsvarer skjøt ballen rett i foten til Drage, og ballen fikk en fin bue over en utspilt sisteskanse. Dermed 1-0 til Glimt. 

Det skulle det også stå til pause, og dagens andre scoring kom ikke før etter 50 minutter spilt på Levermyr stadion.  Denne gangen var det toppscorer Kristian Fardal Opseth som satt inn sitt 24. mål for sesongen. Hjemmelaget fikk et trøstemål rett etterpå, da Erlend Dahl Reitan var uheldig og satt ballen i eget nett, før både Fredrik Andre Bjørkan og Fardal Opseth satt inn hvert sitt mål, og fastsatte resultatet til 1-4. 

Etter å gått på en smell mot Levanger forrige helg, var det ekstra deilig å slå tilbake med et smell i dag.  Kjetil Knutsen forklarer at det var en revansjelysten gjeng som reiste til Grimstad. 

- Det var viktig for oss å revansjere oss etter forrige kamp, og det synes jeg vi klarte bra. Det er det som kjennetegner et topplag, forklarte treneren etter kampen. 

Det er dette som kjennetegner et topplag

— Kjetil Knutsen

Rekordung debutant

Flere unggutter fikk også muligheten til å være delaktige i dagens seier. Samtidig som Fredrik Andre Bjørkan startet kampen for dagens helhvite lag, var også en aldri så liten Glimt-rekord som ble slått på den våte matta i Grimstad. Etter 58 minutter var det Håkon Evjen sin tur til å entre banen, og unggutten ble dermed Glimt sin aller første spiller født etter år 2000 som spiller en ligakamp for de helgule. Også William Arne Hansen kom inn etter et langt skadeavbrekk, noe som gledet Kjetil Knutsen på sidelinja. 

- Vi ønsker å utvikle unge spillere. Derfor er det veldig gøy at flere unggutter fikk seg en fin opplevelse i dag. Håkon Evjen har en uredd spillestill, og løser det på en veldig fin måte, sa Knutsen og fortsatte:

- Det er også veldig fint å se William Arne Hansen tilbake på banen etter et langt skadeopphold. 

Nå venter det kun to kamper før Glimt for alvor kan fokusere på Eliteserien. Først venter Åsane på Aspmyra førstkommende søndag, før Glimt avslutter sesongen borte mot Strømmen. 

Vi sees til en ny festaften på Aspmyra søndag klokken 12:00! 

Annonse fra Eliteserien: