Klar for "klubbens viktigste kamp": – En vanvittig aften

Torsdag kveld kan bli en av kveldene Glimt-supportere snakker om i 20 år, tror trener Kjetil Knutsen.

Annonse:

Aldri før har Glimt vært i et europeisk gruppespill. Sist gang klubben var like nært som i dag var i 2004, men da røyk drømmen på målstreken etter et tøft 0-1-tap i Tyrkia.

Etter 2-2 borte mot Zalgiris i Litauen er alle muligheter fortsatt til stedet før returoppgjøret i Bodø torsdag kveld. "Alle" snakker om viktigheten av kampen, også trener Kjetil Knutsen som har én tydelig oppfordring til bodøfolket.

– Vi spiller en kamp som kanskje blir snakket om i 15-20 år. Det betyr vanvittig mye for klubben både sportslig og økonomisk. Jeg tenker at å være med på denne opplevelsen gir noe for hele byen. Kom og støtt laget så får vi en vanvittig aften på Aspmyra!

Lite nerver

Glimt ble nok tatt litt på senga i åpningen av kampen i Litauen for en snau uke siden. Hjemmelaget sprudlet og scoret tidlig før gjestene fra Nordland fikk kampen i sitt spor igjen. Om det blir en liknende kamp i morgen blir det i alle fall spennende på Aspmyra.

– Det er vanskelig å spå. Klarer vi å treffe taktisk og går inn med riktig energi er jeg veldig optimistisk. Det er et smart lag og de har smarte enkeltspillere som holder på ballen og stykker opp spillet. Jeg er ingen god spåmann, men klarer vi å få ut vårt beste kan det se bra ut.

– Hvordan er nervene?

– Akkurat nå er jeg veldig rolig. Vi har jobbet godt med videoanalyser og forberedelser for å få til det optimale kampbilde. Nå er vi mer kjent med motstanderen og vi er full av optimisme, forsikrer bergenseren.

Glimt topper, Zalgiris sparer

I helgen som var kjørte Glimt-toget på videre for full maskin. Med unntak av noen skader stilte Glimt med sitt antatt beste lag i toppoppgjøret mot Kristiansund på søndag og vant fortjent 3-0 etter hat trick av debutant Amahl Pellegrino.

Torsdagens motstander har også spilt kamp i helga, men valgte ifølge klubbens twitterkonto å spare flere sentrale spillere. Kis utliknet sent i kampen, akkurat som mot Glimt som sikret 1-1 og ett poeng i den hjemlige ligaen. Dermed er det et uthvilt og restituert Zalgiris-lag som gjester Aspmyra.

– Vi spiller tette kamper og det er utfordrende psykisk og mentalt, vi kommer godt ut av kampen mot KBK og jeg tror det gir mer enn å spare spillere. Nå har vi hatt fire dager mellom kampene så jeg føler vår inngang er veldig god. Fysisk skal vi stå løpet ut og jeg har tro på vår plan så får Zalgiris gjøre det de føler er riktig.

Er det en fordel å ha nylig erfaring mot motstanderen dere møter?

– Ja, absolutt. Vi ble overrasket over fysikken i laget. Det er en periode fra 5-15 minutter vi henger vi i stroppene, men etter det spiser vi oss inn i kampen, Dårlig offensivt i første omgang for vi skaper lite, men i 2. omgang er vi nærmere 3-1 enn de er 2-1 om man tar bort de siste 5 minuttene. Nå er vi mer forberedt etter å ha sett de live og vi vet hvordan de spiller mot oss. Det betyr mye i forhold til å være konkrete inn mot spillerne og i forhold til kampplanen så vi føler det er et pluss nå.