Klar for ny batalje: – De spiller voksen fotball

Glimt møter Viking i kvartfinalen, og Marius Lode er klar for en tøff batalje

Annonse:

Allerede lørdag 18. mars er det duket for en av årets virkelige godbiter på Aspmyra. Ikke bare møter Bodø/Glimt et Viking-lag som har bidratt til flere underholdende kamper de siste sesongene, men det står også mye på spill. 

Glimt og Viking barker sammen i kvartfinalen i Norgesmesterskapet. Vinn eller forsvinn. Veien til Ullevaal og drømmen om kongepokalen lever fortsatt. Lørdag er den over for ett av lagene. 

Marius Lode har i likhet med resten av lagkameratene gjort unna siste forberedelser til kampen og ser frem mot nok en fartsfylt kamp mot sidissene. 

– Det er alltid kjekt å ha noe å se frem til, så jeg gleder meg veldig mye til en ny kamp, sier han i podkasten 4-3-3, nøyaktig én måned etter forrige tellende kamp på Aspmyra. 

– En tøff batalje

Årets sesongoppkjøring har vært av det spesielle slaget for Bodø/Glimt. Den første tellende kampen ble allerede spilt i februar, der Glimt røyk ut av Europa etter 0-1 sammenlagt for Lech Poznan. For to uker siden møtte Glimt Ranheim i fjerde runde i cupen. I mellomtiden har de helgule spilt treningskamper og holdt formen ved like. Etter lørdagens kamp mot Viking venter nok en treningskamp før seriestart. 

– Det har vært en veldig rar og annerledes oppkjøring. Vi begynte med tellende kamper tidlig, som var veldig gøy selv om det ikke gikk som vi håpet. Heldigvis fikk vi en fin opplevelse mot Ranheim, som gjorde at vi nå får møte Viking i kvartfinalen. Det blir en veldig tøff og spennende batalje, sier Lode. 

_DSC9316.jpg
Marius Lode under kampen mot Viking i fjor høst. Foto: Kent Even Grundstad

Både i treningskamper og i dobbeltoppgjøre mot Lech Poznan har Bodø/Glimt spilt tidvis meget flott fotball, men også slitt med å skape sjanser og score mål. Mot OBOS-liga-laget Ranheim løsnet det endelig for Glimt, som vant kampen 4-0. 

– Det er litt sånn det kan være tidlig på sesongen. Det er ikke alt som flyter, og noen småting vi må rette opp i. Vi har gjort mye for å perfektsjonere angrepsspillet vårt for at det skal bli enda bedre. 

Og selv om Ranheim spiller på et nivå under Glimt og lørdagens motstander er det ikke enkelt å spille slike kamper heller.

– Ranheim kommer til å få en bra sesong i OBOS. Og vi vet at cup er cup, og det er alltid gøy å være underdog uten noe å tape eller forsvare. Men heldigvis var det en profesjonell kamp fra vår side.

Revansjesugne

Kanskje er Bodø/Glimt litt revansjesugne etter tapet for Lech Poznan, men det er nok en del revansje hos gjestene også. Sist de gjestet Aspmyra tapte de 4-5 etter å ha ledet 2-4. 

– Det er et lag jeg tipper er revansjesugne etter det som skjedde i fjor. Vi så jo også hvor gira de var på Viking stadion i fjor. De hadde en turbulent siste halvdel av sesongen, så de er nok gira på å vise hva som bor i dem.

Viking var også på besøk i Bodø i cupen i fjor. Da var det semifinale og Glimt vant 2-1 og tok seg til cupfinalen. 

– De har et lag med veldig mange gode spillere. Så det blir nok en spennende kvartfinale her på Aspmyra på lørdag. Jeg ser for meg at de er enormt gira. Spesielt mot oss har de hatt et ekstra fokus på spillet sitt for å ta ut våre styrker. De spiller voksen fotball, og legger ingenting i mellom. Jeg håper vi har lært hvordan vi ikke skal la oss påvirke av det. Vi vil prøve å kontrollere ting vi vet vi kan kontrollere. 

På lørdag blir det også et gjensyn med Lars-Jørgen Salvesen som forlot Glimt til fordel for Viking for kort tid siden. Hvordan Lode ser på møtet med sin tidligere lagkamerat kan du høre i podkasten nedenfor (eller der du hører podkast): 

Annonse fra Eliteserien: