Gaute Helstrup på trening på Aspmyra noen dager før seriestart 2024

Klare for serieåpning i Plankebyen: – De ser solide ut

Gaute Helstrup har stor tro på eget lag før sin første sesong i Bodø.

Annonse:

Det har vært litt av en vinter for Gaute Helstrup som nå gjør seg klar for sin første sesong som Glimt-trener. Han har allerede vært gjennom to tellende kamper mot Ajax, og en hel bråte med treningskamper før det skal spilles om poeng i Fredrikstad førstkommende mandag. 

Men først, må vi snakke litt om det som kommer enda lenger frem i tid. Da vi møtte Gaute Helstrup til en prat like før påske hadde Glimt akkurat åpnet billettsalget til kampen mot Helstrups tidligere arbeidsgiver, Tromsø. På rekordtid ble billettene revet vekk.

– Jeg har ikke tenkt så mye på den kampen allerede nå, men det har jo vært noen herlige oppgjør mellom Glimt og TIL de siste årene med utsolgte stadioner både i Bodø og i Tromsø. Jeg tror vi først og fremst skal se på det som et stort pluss for det engasjementet som er rundt disse kampene. Sånn har det ikke alltid vært, og begge byene imponerer med fotballinteressen. 

Har du hørt siste episode av 4-3-3 hvor Halvdan Sivertsen er gjest? Perfekt for påskekosen. Hør podkasten nedenfor, eller der du hører podkast: 

Sånn! Da legger vi vekk Tromsø, og konsentrerer oss om det som er aller viktigst. Nemlig den neste kampen. 

– Sunn respekt for FFK

Andre påskedag klokken 14:30 sparkes Eliteserien i gang for Glimts del. Nyopprykkede Fredrikstad står på motsatt banehalvdel. Klubben rykket opp igjen til Eliteserien etter en forrykende sesong i OBOS-ligaen, og aristokratene, som klubben ofte kalles har hatt en meget lovende sesongoppkjøring. 

Gaute Helstrup under kampen mot Ajax i Bodø i februar 2024. Jens Petter Hauge, Nino Zugelj og Patrick Berg er også i bildet
Gaute Helstrup har allerede gjort inntrykk på flere spillere etter at han kom til Bodø. Her fra kampen mot Ajax på Aspmyra i februar

– Vi har en sunn respekt for den kampen. De har sett solide ut, og vi håper på fullt trøkk og et fullsatt stadion. Fredrikstad er en fotballby som har gått mange år uten å være på øverste nivå, så det blir en bra ramme rundt kampen. De er et godt organisert lag som jeg tror har høye ambisjoner i år, sier Helstrup. 

Det er ventet mange helgule supportere i Fredrikstad andre påskedag, og det er ikke for sent å slenge seg med. Klikk her for å kjøpe billetter til kampen.

Glimt har en ganske tøff åpning på sesongen, og møter i tillegg til et høytflyvende Fredrikstad både Viking, Lillestrøm, Molde og Rosenborg i løpet av april måned. En knalltøff åpning på sesongen, uten at det skremmer Helstrup. 

– Vi skal jo møte alle lagene to ganger, og jeg tror vi skal komme godt ut av det. Det er tøffe kamper, men vi er modne for det. Når sesongen starter er vi klare, formoder han. 

– Vi er såpass smågærne

I løpet av vinteren har det både blitt snakket og skrevet mye om Gaute Helstrups trenerhjerne og om hva han kan tilføre et allerede svært kompetent trenerrom på Aspmyra. Flere, blant annet Brede Moe trekker frem Helstrups defensive egenskaper. 

– Det må jo være bra om det er høye forventninger til meg, men vi er gode på å jobbe sammen om ting. Det er et trenerteam som jobber veldig tett sammen med spillerne. Det jobbes godt. Glimt har vært god på mye de siste årene, også i sitt forsvarspill synes jeg, sier han, og fortsetter;

Gaute Helstrup og Kjetil Knutsen gjør siste forberedelser på benken før bortekampen mot Ajax i Amsterdam i februar 2024
Gaute Helstrup på benken sammen med kollega Kjetil Knutsen før kampen mot Ajax i Amsterdam tidligere i vinter.

– Vi er såpass smågærne innpå trenerkontoret at vi tror det går an å bli enda bedre enn i fjor. Vi har lyst til å ta steg i både forsvar- og i angrepspillet. Det er en artig reise å være med på. 

Siden spillerne møttes i Bodø for første gang etter juleferien i januar har det blitt spilt ti kamper, inkludert to tellende kamper mot Ajax og én internkamp. I tillegg har det blitt ofret mye og lagt ned en knallhard innsats for å være i rute til seriestart.

– Jeg tror vi, som alle andre klubber, er ganske spent. Jeg synes guttene har jobba godt i vinter. Det har vært veldig intenst med e-cup-kamper og tre turer til Spania, men det har vært bra trøkk hele veien, føler vi. Vi har hatt ganske store utskiftninger i spillertroppen. En del har forsvunnet ut og noen har kommet inn. Det er gutter vi er veldig glad for å ha på plass. Vi har noen skader som vi håper å få i gang, kanskje allerede før sesongen. Vi er veldig spente på hvor vi står, og har ambisjoner om å ta enda noen steg fra fjoråret i spillet vårt og håper vi kan få ut det nå i starten. 

– Det er en spent og positiv gjeng som tar fatt på en ny sesong, avslutter Helstrup. 

Annonse fra Eliteserien: