Knutsen vil se igjen energien fra sist: – Vi var fantastiske

Skadetrøbbel på vingen og revansjelyst er et par stikkord for Kjetil Knutsen før kampen mot Stabæk i kveld.

Annonse:

Bare tre dager siden Glimt gikk målløse og poengløse av banen mot serieleder Molde er det duket for et nytt oppgjør på Aspmyra. Glimt tar imot et Stabæk lag i "fritt fall". Bæringene kommer til Bodø med fire strake tap, og fulle av revansjelyst før møtet med regjerende seriemesteren. 

For Kjetil Knutsens del har det blitt lite tid til å analysere kveldens motstandere. 

– Jeg fikk bare sett andreomgang av forrige kampen deres og der ble det rødt kort, så det var ganske bortkastet tid egentlig. Vi skal vise litt av Stabæks spill til spillerne våre, men det blir ikke mye informasjon til de nå, for kampene kommer tett. 

– Vi var solide

Kampen mot Molde er historie, men trener Knutsen har fått den litt på avstand og er fortsatt stolt av innsatsen spillerne la ned i toppkampen. 

– Jeg har sett gjennom kampen og jeg er utrolig stolt av prestasjonen vi gjør i første omgang. Det er solid og vi var fantastiske i gjennvinningsspillet. Det er én ting vi ikke er gode nok i den kampen på og det er den siste tredjedelen. Det skal vi jobbe knallhardt med i tiden fremover, sier han og legger til;

– Det er det aller vanskeligste i fotball, og det blir bare vanskeligere og vanskeligere fordi flere og flere motstandere ligger lavt mot oss. Selv Molde gjør det. De kaster plan A etter fem minutter og det skal vi være stolte av. 

Krever klukt og læring

Etter 10 kamper i Eliteserien står Glimt med 20 poeng og ligger på en foreløpig andreplass på tabellen. De helgule scoret syv mål hjemme mot Godset for en drøy uke siden, men på de siste to kampene har Glimt bare scoret ett mål. 

– Det krever klukt fra oss i trenerteamet og det krever at spillergruppa tar læring fort. Det er utrolig mye i den kampen der vi kan si oss fornøyde med, men vi må bli farligere foran mål, konkluderer Knutsen. 

Se hele intervjuet med Knutsen her: 

Og selv om Molde ligger i toppen av tabellen og Stabæk ligger i bunnen tror ikke bergenseren at det blir et helt ulikt kampbilde i kveld. 

– Ikke nødvendig vis. Jeg tror Stabæk blir tvunget til å forsvare seg en del lavt de også. Så tror jeg at de kommer med en plan om å kontre en del. De har bra løpskraft i laget. Det vi kommer til å ha fokus på handler om hvordan vi skal bryte ned en lavtliggende motstander. Det viktigste virkemiddelet er gjenvinningsspillet, og det var på et høyt nivå på torsdag. Vi må ha samme intensitet og trøkk mot Stabæk som vi hadde mot Molde, sier Knutsen. 

Skadetrøbbel på vingen

Ola Solbakken gikk i bakken etter en duell mot keeper i kampen mot Molde på torsdag og fikk den nedslående beskjeden om at skuldra var røsket ut av ledd. Skadeomfanget var enda ikke kjent da vi snakket med Knutsen før helgen, men det var liten sannsynlighet for at Solbakken får starte mot Stabæk. 

_DSC4020KentEvenGrundstadFoto.jpg
Ola Solbakken hjelpes av banen med en skulder ut av ledd. Foto: Kent Even Grundstad

– Det er viktig at vi gjør de rette valgene nå. Vi har mange spillere å ta av på den plassen. 

Pernambuco har fått spille en del på vingen i det siste, men brasilianeren gikk av trening på fredag mens han holdt seg til hamstringen på venstre lår. 

– Han er et av alternativene, selv om han gikk av trening i dag. Jeg tror det dreier seg om en slitasje i hamstringen. 

Uansett hvem som starter kampen for Glimt så er det en revansjelysten gjeng som møter Stabæk i kveld. 

– Vi kan revansjere oss ganske fort igjen. Spillerne er skuffet over at de ikke fikk bedre betalt, så må vi lære fort. Molde er bedre enn oss på én ting, og det er dødballer og det blir avgjørende. Jeg håper vi evner å bygge opp den samme energien. 

Hør 4-3-3s oppladning før kampen mot Stabæk: 

Annonse fra Eliteserien: