Koomson forlater Glimt til fordel for Sandefjord

Gilbert Koomson er ferdig i Bodø/Glimt, og bytter ut gult med blått

Annonse:

I slutten av august 2021 signerte ghanesiske Gilbert Koomson kontrakt med den regjerende seriemesteren, nå er hans tid i gult forbi.

Nå bytter han ut Bodø med hvalfangerbyen Sandefjord og skal spille for de blå fremover. Koomson fikk flere kamper i Glimt, både i cup, serie og Europa. Han bemerket seg blant annet med å sende Glimt til cupfinalen da han scoret vinnermålet mot Viking i semifinalen i fjor vår. 

Gilbert Koomson kunne knapt tro sine egne øyne da Hugo Vetlesen senket Roma på Aspmyra i fjor høst. Foto: Kent Even Grundstad
Gilbert Koomson kunne knapt tro sine egne øyne da Hugo Vetlesen senket Roma på Aspmyra i fjor høst. Foto: Kent Even Grundstad

I løpet av sin tid i Bodø ble Gilbert Koomson seriemester og mottok sølvmedalje i NM. 

Dette skriver Sandefjord på sine nettsider i dag: 

Sandefjord Fotball kan bekrefte at den hurtige kantspilleren Gilbert Koomson har signert en kontrakt med oss ut 2024.

Koomson kommer fra Bodø/Glimt – hvor han hadde en avtale ut 2023-sesongen. Ghaneserens første kontakt med Norge var da han var på et låneopphold i Sogndal i 2013 som 18-åring. Han spilte kun sju kamper den gangen – MEN måtte ha overbevist klubbledelsen i saftbygda. For i 2016 ble det overgang på permanent basis – og han spilte i alt 56 offisielle kamper for dem og scoret 10 ganger. Det var nok til at Brann knyttet han til seg. Der ble det 72 kamper – og 11 scoringer. Han var en stor publikumshelt på Brann Stadion – og spilte tidvis glitrende fotball ute på sin høyrekant.

Den tyrkiske Super Lig-klubben Kasimpasa hadde også observert Gilbert Koomson – og hentet han over til Istanbul og tyrkisk eliteserie. Der ble det 22 kamper – før han igjen satte kursen mot nord. Denne gangen gikk det ekstra langt nordover. Bodø/Glimts trener Kjetil Knutsen hadde jo sett han i Bergen – og de signerte en kontrakt med Koomson ut 23-sesongen. Nå har 28-åringens reise fra barndomsklubben Tero Sasana i Accra foreløpig stanset her i Sandefjord. Daglig leder Espen Bugge Pettersen forteller at SF er meget fornøyd med den avtalen som i dag er signert – og at klubben igjen kan få en produktiv kant som kan bidra i Eliteserien i de neste to årene. Også hovedtrener Hans Erik Ødegaard snakket varmt om Gilberts ferdigheter da den medisinske testen var unnagjort og kontrakten signert. 

FK Bodø/Glimt takker Gilbert Koomson for innsatsen i helgult og ønsker lykke til i Sandefjord. 

Annonse fra Eliteserien: