Landslagsspiller klar for Glimt: – Passer meg perfekt

Selv om overgangsvinduet er stengt er ikke Glimts spillerjakt over. Nå har de helgule sikret seg en estisk landslagsspiller.

Annonse:

Onsdag formiddag ble det siste formalitetene unnagjort og Bodø/Glimt sikret seg signaturen til den estiske landslagsspilleren Mattias Käit. 

Käit er nok et ukjent navn for mange nordmenn, men har allerede opplevd mye i sitt unge fotballiv. 23-åringen har allerede 37 landskamper for Estland og scoret 8 mål. Det første kom så tidlig som i 2016 da han scoret to mål i VM-kvalikken mot Gibraltar. Året etter vant han den estiske sølvballen for flest mål på landslaget den sesongen. 

– Etter at vi hørte om klubbens interesse har jeg sett en del kamper. Jeg føler at Glimt passer meg perfekt. Det er høy intensitet, godt tempo og en familieklubb jeg kan utvikle meg videre i, forklarer han via telefon. 

Käit er på vei fra Slovenia til Bodø i skrivende stund og kjører selv nordover. Da intervjuet med glimt.no ble gjort var han kommet til Tyskland. 

En hardarbeidende spiller

Käit er et produkt av Fulhams akademi. Han reiste til Fulham fra Levadia Tallinn i 2014 og ble fem år i den engelske hovedstaden. Dessverre fikk han aldri kamper for Fulhams A-lag. 

– Jeg er en hardtarbeidende spiller. Min første klubb utenfor Estland var Fulham. Der lærte jeg å jobbe hard. Ellers er jeg en rask spiller. Jeg liker å løpe fort og høyt press passer meg bra. Det er grunnen til at jeg liker Glimt så godt, sier estlenderen. 

I 2019 tok han turen videre til slovenske Domzale hvor han fikk 42 kamper før han forlot klubben 3. september. Käit er spilleklar for Bodø/Glimt og kommer på en avtale som strekker seg ut sesongen 2021 - med opsjon på forlengelse. 

– De beste kampene jeg har spilt er når jeg er boks til boks-spiller på midten. Da kan jeg utnytte styrkene mine foran mål. 

Nært forhold til skandinavisk fotball

I Domzale var han blant annet med på å ryke ut av UEFA Europa Conference League-kvalifiseringen mot Rosenborg etter å ha tapt 1-6 på Lerkendal. Han står oppført med ett mål i kvalifiseringen, som kom mot luxemburgske Hesperange. 

Det er for sent for Bodø/Glimt å registrere spillere til gruppespillet i Europa, så denne høsten vil Käit bare være tilgjengelig for serie- og cupspill med Glimt.

– Estland og Norge er nært geografisk og vi følger nøye med på skandinavisk fotball i Baltikum. Derfor vet jeg godt hvem både Pavel Londak og Alo Bärengrub er, sier han om sine landsmenn med fortid i Glimt. 

 I sierne i år har han tydelig ambisjoner og håper å bidra til mer suksess for de helgule. 

– Jeg vil gjøre mitt aller beste for å hjelpe laget. Alle er vel enige om at vi ønsker bli seriemestere, og jeg håper laget kan gå videre fra gruppa sånn at jeg kan bidra også i Europa fra våren av. Det er en ære å være en del av denne klubben og dette laget. Det er et suksessfullt lag. Forhåpentligvis, vil jeg ikke skuffe fansen, avslutter han før han setter seg bak rattet igjen og fortsetter turen nordover. 

Annonse fra Eliteserien: