Lasse Nordås er med videre: – Går for spilletid

Lasse Nordås tar opp kampen om spilletid i Glimt

Annonse:

Det ble en hektisk ettermiddag på kontorene på Aspmyra fredag. Like etter at det ble klart at talentet Syver Skundberg Skeide blir ny Glimt-spiller kommer altså nyheten om at Lasse Nordås fortsetter karrieren i Bodø. 

Etter at de fleste hadde tatt helg var han på plass på Aspmyra for å sette pennen på papiret som binder han til klubben ut sommeren 2026. 

– Jeg har allerede vært her i rundt to år, og jeg har bygd meg opp som spiller. Jeg visste da jeg kom hit at det ville bli tøft og ta tid å ta de stegene som kreves. Jeg har tatt flere steg siden jeg kom hit, sier Nordås. 

Spydspissen kom til Glimt i starten av 2021-sesongen og har kjempet om spilletiden på topp siden dag én. 

– Det har vært variabelt med spilletid. I starten fikk jeg tillit på vingen, og det var veldig lærerrikt, selv om det ikke var en posisjon jeg skulle satse på. Det har vært veldig utviklende å få være med på så mye. 

Signerer for å spille 

Nå er det på tide med spilletid for Nordås, som ikke legger skjul på at et liv som tredje- eller fjerdevalg ikke er et alternativ for han. 

– Det kommer til et punkt der det er spilletid som gjelder. Og det er det jeg går for nå. Jeg signerer ny kontrakt for å spille spiss i Bodø/Glimt. 

Lasse Nordås jubler for scoring mot Strømsgodset på Aspmyra i 7-2-seieren i 2021. Foto: Kent Even Grundstad
Lasse Nordås jubler for scoring mot Strømsgodset på Aspmyra i 7-2-seieren i 2021. Foto: Kent Even Grundstad

Nå er det med andre ord også dags for Lasse Nordås for å vise hva han kan. 

– Jeg har lyst til å fortsette å se hvor langt det kan gå her. Jeg har tatt såpass steg at det nå er muligheter for å få fram det jeg har å by på. 

Samtidig er det en helt unik konkurransesituasjon på topp for Glimt om dagen. Sammen med Nordås ønsker både Runar Espejord, Lars-Jørgen Salvesen og Faris Pemi å spille på den samme posisjonen. 

– Det har vel sjeldent vært en sånn situasjon i norsk fotball. Det er veldig kult, men fryktelig tøft. Konkurransen er ekstrem!

Fikk vist seg frem i nord

Men selv om de er flere om beinet har ikke stemningen mellom de fire spissene surnet til. Det er derimot med på å dytte de i riktig retning, mener Nordås. 

– Det er tre veldig gode spillere jeg konkurrerer mot. Vi er gode venner, men faktum er at alle vil spille spiss. Jeg må prestere hele veien om plassen skal bli min. 

I fjor høst var Nordås på utlån til Tromsø, for å få litt etterlengtet spilletid. Der markerte han seg godt, og noterte seg blant annet for scoring mot Glimt på Alfheim. 

– Det halvåret ga meg spilletid i Eliteserien. Jeg har jo alltid visst hva jeg står for, men har ikke fått vist det til alle andre. Jeg føler jeg fikk vist meg litt frem i Tromsø. Før det har jeg vært bra på trening og hatt gode oppkjøringer uten å få vise meg frem i kamp. 

I år skal han altså også få vist seg frem for både lagkamerater, trenere og publikum litt lenger sør. 

– Jeg blir bedre og bedre for hver dag som går. Jeg trengte spilletiden i fjor høst, og håper jeg får mer av det i år. 

Vi er glade for å ha med Nordås på laget også i årene som kommer. 

Annonse fra Eliteserien: