DSC07224

Lik drakt for kvinner og menn

Etter flere år med langsiktig og strategisk jobbing med kvinnesatsningen har kanskje den viktigste brikken kommet på plass.

Annonse:

Nylig ble det kjent at Glimt sitt kvinnelag har fått på plass generalpartner og hovedpartnere til sin satsning på eget kvinnelag . Samarbeidet med Grand om kvinnesatsningen startet tidligere i år, les mer om det her.

Like muligheter

Satsningen har hele veien jobbet og jobber for at kvinnesatsningen skal ha like forutsetninger som herrelaget, derfor var det en milepæl for prosjektet å få på plass samme partnere som herrelaget. Leder av kvinnesatsningen Tarald Laugsund utdyper:

– Det har vært et poeng for oss å ha lik drakt for menn og kvinner, som et symbol på at man er likestilt. De store aktørene sier med dette at det er viktig for dem å støtte like muligheter for kvinner og menn.

DSC07180.jpg
Leder av kvinnesatsingen, Tarald Laugsund

Dette er i tråd med klubben sitt program Action Now som har FNs bærekraftmål som pilarer. Les mer om Action Now her.

– Dermed vil drakten for 2024 sesongen være identisk som herrelaget. Det er ekstremt viktig for forutsigbarheten. Hadde de ikke vært med, hadde dette blitt vanskelig å få til. Det er en utrolig glede å kunne presentere dem, sier Laugsand med et stort smil.

Partnere på plass

Sparebank 1 Nord-Norge som i dag er generalpartner for herrelaget vil også ha samme rolle inn i kvinnesatsingen.

DSC07195.jpg
Banksjef i Sparebank 1 Nord-Norge, Per Martin Olsen på Aspmyra

– Det handler om like muligheter, hvordan damene implementeres i denne satsningen er unik, forteller Ole Angellsen, Bodø Energi Kraftsalg-direktør.

DSC07171.jpg
Ole Angellsen, Bodø Energi Kraftsalg-direktør på Aspmyra

NOBL-toppleder Mona Liss Paulsen hadde i utganskpunktet brukt opp sponsorpotten for året, men lot seg imponere og valgte derfor å finne friske midler til satsningen.

– Satnsingen er så riktig og treffer våre verdier veldig godt, sier NOBL-toppleder Mona Liss Paulsen.

DSC07169.jpg
NOBL-toppleder, Mona Liss Paulsen er fornøyd med avtalen.

Elkem er opptatt av å skape muligheter for dyktige folk til å realisere sitt potensiale, uavhengig av kjønn.

– Vi synes at satsingen som Bodø/Glimt gjør med Action Now – Like Muligheter er utrolig positiv. Vi ser at det skjer mye spennende innen kvinnefotball for tiden, både internasjonalt, nasjonalt i Norge og i Nordland, og som samarbeidspartner er vi glade for at Bodø/Glimt spiller en aktiv rolle i å styrke dette ytterligere, forteller verksdirektør Ove Sørdahl i Elkem.

Avtalen til Sparebank 1 strekker seg ut 2023, NOBL 2024, Bodø Energi 2025 og Elkem 2023.

Annonse fra Eliteserien: