Luke 1 - Erik Baalmann

Sesongen 1993 bød på flere godbiter for en glimtsupporter. Bodø/Glimt hadde endelig tatt steget opp på det øverste nivået igjen etter flere års ørkenvandring.

For de som husker Bodø/Glimt-kampene i 1993 er det flere gode minner å ta med seg. Vi husker cupfinalen, seriefinalen og debutkampen. Det er nemlig sånn at hver kamp har sin helt egen historie, men noen historier glemmer man aldri.

Annonse:

For dagens leder i Den Gule Horde, Erik Baalmann ble semifinalen mot Brann helt spesiell. Det var to lag fra Bergen i semifinalene det året. Både Brann og Fyllingen fikk hard medfart. Baalmann hadde flyttet til Bergen for å studere og startet opp supporterklubb avdeling Vestlandet.

- Jeg har vært supporter siden jeg var sju år. Da jeg bodde i Bergen fant jeg ut at vi trengte en supporterklubb i Bergen også. Det var flere lag vi kunne reise å se Glimt spille mot. Blant annet Fyllingen, Viking og Brann, sier Baalmann.

Se video her (teksten fortsetter nedenfor): 



Semifinalen mot Brann ble en spennende affære. Det sto 2-2 lenge, før Runar Berg og Aasmund Bjørkan ga gjestene fra Bodø nytt håp om å nå Ullevaal for  andre gang i klubbens historie. Etter de to scoringene endte kampen 4-2 til Glimt.

- Vi vant 4-2 og var klare for cupfinalen. Et enormt øyeblikk! Jeg husker at Charles Berstad klatret på gjerde for å komme inn til oss supportere, erindrer han.

For 50-åringen fra Bodø var det kanskje festen etter kampen som huskes aller best.

- Dette måtte naturligvis feires, og da jeg gikk hjem fra festen, både i seiersrus og annen rus fikk jeg tilnærmet 40 tilbud om juling av sinte bergensere, ler han og poengterer;

- Jeg smilte bare bredere og bredere! Et stort øyeblikk!

Annonse fra Eliteserien: