Lars-Jørgen Salvesen debuterte på A-laget til Glimt unde kampen mot Zalagiris på Aspmyra 2022 og scoret samtidig sitt første mål for klubben.

Målfest mot Zalgiris

Det ble fest utenfor stadion før kamp, og en festaften inne på stadion under kamp!

Annonse:

For en kamp! Den første delen av tredje kvalifiseringsrunde endte med en 5-0 seier til Glimt på hjemmebane, og dermed har klubben et veldig godt utgangspunkt før returoppgjøret mot Zalgiris neste uke. Trener Kjetil Knutsen forteller etter kamp om en prestasjon på høyt nivå. 

- Prestasjonen vi gjør i dag er opp mot det aller, aller beste vi har gjort. Det at vi skulle være på et så høyt nivå i dag mot en god motstander, var over det jeg trodde vi var gode for på nåværende tidspunkt, sa Knutsen blant annet. 

Han er fornøyd med hvordan spillerne løste kampen.

- Grunnspillet til Zalgiris handler mye om spissene deres, og vi har et presspill som er på et høyt nivå. Vi skjønner at vi ikke må gå inn i de rommene de vil vi skal gå inn i, men hele tiden søke de motsatte rommene. Det skjønner våre spillere mer og mer, og rommene blir da større og større. Vi scorer fem flotte mål, men vi kunne ha scoret ti i dag. Det er ganske utrolig når vi snakker om Q3 i Champions League-kvalifisering. 

Knutsen fortsetter.

- Veldig ofte i Europa har du spisser som har individuelle, store kvaliteter, men de er ikke like villige som våre spisser er til å gjøre den defensive jobben. Da blir det ofte at hvis du er god nok til å ta med deg det overtallet bakfra, så detter de av ganske fort og da er det rom overalt. Da spiller vi de veldig ofte lavt. 

God stemning på banen under kampen mot Zalgiris på Aspmyra 2022. Marius Høibråten smiler bredt etter sin scoring.
God stemning på banen under kampen mot Zalgiris på Aspmyra 2022. Marius Høibråten smiler bredt etter sin scoring.

Debut for Salvesen

På scoringslisten under dagens kamp finner vi Hugo Vetlesen, Amahl Pellegrino, Marius Høibråten, Runar Espejord og Lars-Jørgen Salvesen. Sistnevnte fikk da ikke bare fikk sin debut på Aspmyra, men også sitt første mål. Knutsen er ikke overrasket over Salvesen. 

- Vi tar ut det laget vi mener er riktig. Runar har vært syk, vi har solgt Victor og Lasse har vært ute lenge, så da var valget om Salvesen egentlig enkelt. Vi har jobbet med han, og vist han hvem vi er både defensivt og offensivt. Han er en smart gutt, og jeg tenker at anledningen var perfekt for han. Det er dette han er kommet for, så jeg er ikke overrasket over at han var på det nivået fra første minutt, sa Knutsen. 

God trøkk på stadion

6117 personer hadde møtt opp på Aspmyra for å få med seg kampen. Det merkes ute på banen av både spillere og trenere.

- De er med på å løfte laget. Supporterne er nesten som den 13. mann. Det er vanvittig trøkk i de. Det er J-feltet som byr opp til dans, men resten av tribunen følger opp. Det er fantastisk, avslutter Knutsen. 

Se hele intervjuet med Knutsen her: 

Gleder seg til fortsettelsen

Amahl Pellegrino, Lars-Jørgen Salvesen og Marius Høibråten under hjemmekampen mot Zalgiris på Aspmyra 2022.
Amahl Pellegrino, Lars-Jørgen Salvesen og Marius Høibråten under hjemmekampen mot Zalgiris på Aspmyra 2022.

Lars-Jørgen Salvesen hadde som sagt sin første kamp på Aspmyra, og det ga mersmak. 

- Det var helt fantastisk. Det var disse Europa-kveldene jeg kom for, så det er selvfølgelig gøy å debutere med en scoring, sa spissen etter kamp. 

Glimt er et annerledes lag enn det han er vant til å spille på, men Salvesen selv er klar for å bli bedre og bedre.

- Jeg har mange gode medspillere, som har en solid måte å spille på. Det er noe nytt i forhold til hvilke rom jeg skal være i og hvilke rom jeg skal holde åpent offensivt. Det er veldig annerledes i forhold til det jeg er vant til. Vi hadde en god taktisk gjennomgang i går. Selv om ikke alt er helt riktig og jeg blir rettet litt på underveis, følte jeg det ble bedre og bedre. Med mer kamptrening nå, tror jeg det kan bli enda bedre, sa Salvesen. 

Nå gleder han seg til enda flere kamper. 

- Det gøyeste som finnes er å spille kamper, så det gleder jeg meg veldig til. 

Se hele intervjuet med Salvesen her: 

Annonse fra Eliteserien: