Nå er han Glimt-spiller: – Gleder meg til å ha de på mitt lag

Onsdag kveld ble Lars-Jørgen Salvesen presentert som Glimts nye angrepsvåpen.

Annonse:

Spissen kommer til Bodø/Glimt fra Strømsgodset og har skrevet under på en avtale som binder han til klubben ut 2025-sesongen. 

Salvesen har vært linket til de helgule en god stund, men onsdag var det altså klart. Lars-Jørgen Salvesen blir Bodø/Glimt-spiller. Sørlendingen står med fem scoringer på 15 kamper for Strømsgodset så langt denne sesongen. 

– Det kjennes veldig godt å være på plass her, sier den ferske Glimt-spissen bare minutter etter at pennen var satt i papiret. 

– I kampform

Salvesen hadde en meget lovende og imponerende 2020-sesong for drammenserne, men måtte se så godt som hele fjoråret fra sidelinjen etter at han ble satt ut av spill med en kneskade. Etter det lange skadeavbrekket er Salvesen nå tilbake på samme nivå som før skaden inntraff.

 – Jeg er i kampform og har spilt mye for Godset i år. Jeg skal gjøre mitt aller beste for Glimt fra dag én. 

Salvesen kommer inn som spiss i en klubb som allerede har flere spisser i troppen. Konkurransen om den gjeve spissplassen skremmer ikke sørlendingen. 

– Det er sånn det er i toppidretten, og i alle klubbene jeg har vært i. Jo, bedre laget er, jo, større er konkurransen. Jeg gleder meg bare til å plukke opp den hansken og kjempe om spilletid, sier han. 

Som sommervant sørlending er det kanskje heller noe annet som skremmer mest med den nye hjembyen. 

DSC_6290.JPG

– Overlever jeg de kalde dagene skal nok dette gå veldig fint, flirer han. 

– Norges beste trener

Han startet sin karriere i talentfabrikken Vigør, før han i august 2014 fikk sin Eliteserie-debut for sørlandets flaggskip, Start. Utover en periode i Ull/Kisa i OBOS-ligaen i 2018 har han siden det stort sett spilt i Eliteserien, og står med 126 kamper på øverste nivå for klubbene Start, Sarpsborg 08 og Strømsgodset. Han har scoret 31 mål i Eliteserien. 

– Jeg er en spiss som er glad i å score mål. Jeg er god i boksen og i presspillet. Sånn sett tror jeg at jeg passer bra inn her. Jeg jobber bra for laget. "Farlig i boks" er kanskje det som beskriver meg best. 

I likhet med flere andre norske spillere som har kommet til Glimt de siste årene er det mye snakk om treningskulturen i Bodø, som har vært med på å både utvikle lag og enkeltspillere i flere sesonger. 

– Jeg gleder meg veldig til å bli en del av det. Det er hovedgrunnen til at jeg er her. Treningskulturen og det at Glimt har Norges beste trener kan gjøre meg til en enda bedre fotballspiller. Jeg har som mål å bidra på en positiv måte i denne kulturen. 

Skryter av Godset og Glimt-fansen

Salvesen har ved flere tidligere anledninger fått testet ut Aspmyra som kamparena. Senest da Godset hentet opp 0–2 til 2–2 i mai i år. Nå gleder han seg til å gjøre Aspmyra til sitt eget fort. 

– Jeg har et godt inntrykk av publikum her. De er veldig engasjerte. Jeg husker en episode i 2019, da jeg varmet opp her som Sarpsborg-spiller. Da kom det litt meldinger fra J-feltet. Det er bra med kok, men jeg gleder meg til å ha de på mitt lag. Det er utrolig inspirerende og motiverende å skulle være en del av Aspmyra-stemningen fremover, skryter han. 

Også klubben han nå forlater får velfortjent skryt av Salvesen. 

– Jeg har hatt en veldig fin tid i Drammen helt fra første dagen min. Godset er en fantastisk klubb som ligger hjertet mitt nært. Jeg tror dette er et riktig steg for meg, særlig med tanke på Europa, forteller Salvesen og fortsetter;

–  Jeg vil pushe klubben til å ta enda flere steg. Jeg har store ambisjoner, så da må det legges ned et godt stykke arbeid på veien. 

Om sin nye spiss hadde Kjetil Knutsen følgende å si etter kampen som sikret Glimt gruppespill i Europa for andre år på rad. 

– En kar vi har fulgt lenge. Det er noe med han gutten. Det er en spiller jeg mener passer inn i måten vi tenker fotball på og ikke minst den kulturen vi ønsker å bygge. En viktig energi i han. Så at han vil til Glimt er ekstremt viktig. Jeg gleder meg på vegne av hele teamet til å begynne å jobbe med han og utvikle han og få han inn i vårt tankemønster . Det tror jeg er god match, men det er hardt arbeid foran han og oss. Så er det et signal at Glimt skal være konkurransedyktig mot de andre beste lagene i Norge, og det og skal vi ta med i gleden over at han har valgt Glimt.

Se hele intervjuet med Salvesen her: 

Annonse fra Eliteserien: