Målfest på Aspmyra

Det ble full fest på Aspmyra da Bodø/Glimt vant 4-0 mot Ranheim og tok med seg tre poeng videre.

Annonse:

Festen ble satt i gang etter bare noen få minutter spilt, da Ulrik Saltnes satt ballen i mål. Utover kampen hadde han også to assists. Etter kampen var det en fornøyd Saltnes i Mixed Zone.

- I likhet med laget, så synes jeg at jeg spiller bra i dag. Jeg føler at jeg klarer å prege kampen på en måte som jeg ønsker å gjøre, og da får jeg mål og målgivende, forteller Saltnes.

Viser denne kampen hva som bor i Bodø/Glimt? 

- Ja, det vil jeg si. Vi har det grunnleggende på plass, vi er disiplinert og vi har bra med energi. Da holder det på en middelsdag med resten, vi vinner 4- 0 mot Ranheim og det viser litt hva vi kan, fortsetter han. 

- Vi har bra trøkk i hver eneste spiller og vi har korte avstander mellom leddene og da ser alt mye bedre ut uten at det egentlig er så stor forskjell. Så var Ranheim upresise i dag. Jeg synes ikke de var helt ufarlige, men til slutt blir det stygt, fortsetter Saltnes.  

Det virket som om det var flere skudd og flere forsøk fra laget i dag, har dere trent på det i det siste?

- Ikke i det hele tatt. Det har vært mye som har lugga, da må du begynne med det grunnleggende også får resten bare komme, og det synes jeg at det gjorde, avslutter Saltnes.

Gode sammen

Trener Kjetil Knutsen sa etter kampen at grunnen til at prestasjonen til laget søndag var så bra, handler om at Bodø/Glimt et ett lag. 

- Vi jobber sammen, vi er lojale i forhold til arbeidsoppgavene og vi er villige til å legge ned den innsatsen som skal til. Da er det ikke trylleformler - det er de enkle ting som gjør at vi står fremst i dag. Vinnerviljen er på plass og enkeltspillerne løser det. Er vi gode sammen, så blir enkeltspillerne gode. Det ene henger sammen med det andre. Det er ikke de kompliserte tingene, men det er utrolig artig at vi får respons der vi har gravd i kjelleren og hentet fram den energien som skal, sier treneren. 

Mål igjen

Det har vært lite mål på Glimt så langt i Eliteserien, men kampen i dag viste at laget kan score. Ulrik Saltnes, Håkon Evjen, Philip Zinckernagel og Amor Layouni satte alle ballen i nettet.

- Grunnen til at vi ikke har scoret mål, er fordi vi løser rollene våre individuelt og ikke som lag. Vi er ikke flinke nok til å fylle boksen, men når kantene truer og vi får indreløperne inn i boksen, da blir Kristian Fardal Opseth farlig hver gang. Da er det muligheter til å score, forteller han.

- Folk kan ikke skjønne at han ikke scorer når han er alene i boken, men hvis han er det er det helt umulig for han å score. For det er bevegelsene rundt han som gjør at han får rommet til å score. Og det samme gjelder de andre. I dag er det noe helt annet. Når vi får 2-0 scoringen åpner det seg opp og vi får ligge og kontre på Ranheim. Det passer oss ganske bra i dag. Nå er vi glade for 4-0, sier Knutsen fornøyd. 

2.omg-19
Bodø/Glimts Brede Moe (høyre) og Håkon Evjen (venstre) under Eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Ranheim på Aspmyra stadion. Kampen endte 4-0. Foto: Mats Torbergsen

Hever seg med konkurranse

Håkon Evjen hadde sin første start og sitt første mål i Eliteserien. Knutsen sier at Evjen har hatt en fin utvikling og at han er en ung, spennende gutt. Han trenger likevel tid på å bygge seg opp, og han må jobbe like hardt som de andre for å være i startelleveren. 

- Det skal være konkurranse. Er det konkurranse hver eneste dag på trening, så hever alle seg og da blir summen god, sier Knutsen.

Hadde blitt en stor utfordring

Brede Moe var tilbake fra skade og startet i dag. Marius Lode er skadet, og er ute i flere uker. Knutsen forteller at hvis det hadde skjedd for to uker siden, hadde det vært en stor utfordring.

- Heldigvis er Brede Moe og Eirik Wollen Steen på rett vei, men Moe fikk seg en smell i dag, så vi balanserer på en syltynn line i forhold til en del enkeltspillere. Det gikk bra i dag, og nå er det en roligere periode. Nå er det tre kamper på fire uker. Det betyr at vi kan trene godt og pleie de spillerne vi må få 100% friske igjen, avsluttet han.

Stolt av laget

Håkon Evjen fikk velfortjent my applaus da han satt ballen i mål. Etter kampen var han glad og stolt av hele laget. 

- Det var sinnsykt deilig med mål. Det var veldig flott, og jeg er utrolig stolt over det guttene gjør i dag, sier en blid Evjen etter kampen.

- Vi viser i dag at vi er ett bra lag, og jeg håper vi klarer vise det fremover. Vi har vært blitt uheldige, ja, men jeg mener vi er ett lag som kan stille opp mot de beste. Jeg håper vi gjør som i dag pg beviser fremover at vi fortjener å spille i Eliteserien og holde oss der, avsluttet Evjen. 

Sjekk ut hele intervjuet med Kjetil Knutsen og Håkon Evjen her: 


Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 27.05.2018
Skrevet av: Martin Brekke Hjellestad & Even Hvalen Thodesen