Månedens gladlaks - Maskot i 15 år

Putte har vært maskot på Aspmyra i 15 år. Vi runder av frivillighetens år og månedens gladlaks med en presentasjon av Glimt sin maskot.

Annonse:

Årets siste gladlaks i frivillighetens år skal presenteres. Gjennom hele 2022 har vi sammen med Kvarøy Fiskeoppdrett og Salten Aqua presentert noen av ildsjelene som finner på Aspmyra. Se full oversikt over alle de frivillige nederst i saken. Tiden er kommet for å trekke frem årets siste gladlaks i frivillighetens år. Og vi må tilbake hele 15 år i tid for å se på skapelsen av det som i dag er Glimt sin egen maskot. 

Fra kladd til Putte

Glimt trengte ny maskot på laget, og hvem det skulle bli var opp til barna. Barn og unge fra hele landet satt seg ned med blyantene sine og slapp kreativiteten løs. Resultatet ble rundt 200 bidrag i konkurransen om å komme opp med det beste designet, og det beste navnet på det som skulle bli Glimt sin egen maskot. 

De 200 bidragene ble kortet ned til fem bidrag, som etter hvert skulle innom spillergruppa for en siste avgjørelse. Her ble blant annet marsboere, fisker, hunder og katter lagt til sides, og juryen stor igjen med fem bidrag. De fem bidragene var havørn, gaupe, sommerfugl, jerv og ei bie.

bie_1987042a.jpg
Jonas Kolstad og Stig Johansen som tilbake i 2008 var spillere på laget, var med på avgjørelsen. Her med bie-designet. Foto: Jonas Mjaaland/AN.no.

For spillergruppen som var representert med Jonas Kolstad, Stig Johansen og Runar Berg, var avgjørelsen enkel. – Bier er enkel, angriper i flokk og står sammen, sa Stig Johansen til Avisa Nordland i 2008. Avgjørelsen falt på kladden til Fay fra Grønnåsen SFO. Kladden ble sendt til England hvor han vi i dag kjenner som Putte ble fløyet til Aspmyra.  

Hjemme på Aspmyra

På Aspmyra flokker barna seg rundt den helgule maskoten, og han skriver både autografer og tar selfies med de som vil. Putte elsker kampdager mest av alt og energien spares det ikke på!

Han er ofte å se springende rundt på gresset blant spillerne, og er som regel først på gratulasjonene når seierne skal feires. I pausene under kamp er han både høyt og lavt. Han er ikke fremmed for å ta armhevninger, spensthopp og uttøyninger med og uten spillerne, og han er ofte å se på tribunen blant supporterne. 

DSC_8372 1.jpg
Putte feirer med Runar Espejord etter at Glimt sikret seg sin første cupfinale på nesten tjue år. Foto: Kent Even Grundstad

I hovedsak ble putte skapt for og av barn, men rampestrekene slår også godt an hos det mer voksne publikumet også. I senere tid har også de voksne vært interessert i både autograf og selfies med Putte. 

Visste du at det nå selges Putte-bamse i nettbutikken og i Glimt-shopen? Den perfekte julegaven!

Vingetransplantasjon 

Det har vært mye fest og moro med Putte, men man må ikke glemme alle timene som ligger bak. I 15 år har han fløyet rundt på Glimt-kamper og diverse andre arrangementer rundt om i Bodø og Norge. De seneste årene har Putte vært til stede på hver eneste kamp, bortsett fra når været har spilt vingene et puss.

I tillegg til å delta på kamper har han knust biler på Vikan, vært med på togturer med SJ Nord og ikke minst har han vært med både på fanzone og på flere barnehage- og skolebesøk. Naturligvis har all farting rundt omkring slitt ut en stakkars bie-kropp 

De siste årene har Putte, til barnas store fortvilelse gått rundt med knekte vinger. Endelig etter 15 år i samme drakt, var dagen kommet for en finpuss. Tilbake i England fikk han transplantert nye vinger, han fikk nye skinnende sko, striglet pels og en helt ny energi. Nå var han klar for nok en sesong som maskot på Aspmyra. Under Kick Off i starten av 2022 ble Putte presentert i ny drakt. 

Kick Off 2022. Foto: Kent Even Grundstad
Kick Off 2022. Foto: Kent Even Grundstad

På Sinus er rundt 400 Glimt-supportere samlet for årets Kick Off. På høyttalerne bytter musikken over til Thunder, flammekanonene lades og stemningen bygges opp. Ved mikrofonen står Aspmyras speaker, Rune Sætrum. Én etter én presenteres A-lagets tropp for 2022. De stiller seg pent og pyntelig på scenen for å vise frem seg selv og de nye draktene for året. Så fort alle spillerne er presentert er det Putte sin tur å skinne: – og i helt ny drakt, ta vel i mot Putteeee! Ropes det fra speaker. Ut fra sceneteppet kommer Putte løpende i kjent stil med armene i været. Putte-show er i gang igjen og Putte selv er klar for minst 15 år til som maskot på Aspmyra. 

_DSC2465.jpg
Putte ble presentert som en del av laget på Kick Off 2022. Foto: Kent Even Grundstad

Månedens gladlaks presenteres av Kvarøy Fiskeoppdrett.

Annonse fra Eliteserien: