Marius Lode har signert

Bodø/Glimt og Bryne er enige om en overgangsum for Marius Lode. Midtstopperen har signert en treårskontrakt.

Marius Lode kom til Bodø torsdag for å sluttføre avtalen med Bodø/Glimt og tidlig fredag morgen var alt på plass. Han har allerede rukket å få et godt inntrykk av sin nye klubb. 

- Det er en veldig stor klubb og en fin by. Jeg fikk en rundtur i Bodø sentrum i går og ryktene sier at det er en livlig by så gleder meg til å flytte hit og ta fatt på fotballen her, sier Lode. 

Lode fikk totalt 11 kamper for Bryne i fjor. Han var utilgjengelig for spill i den første tredelen av sesongen. Etter returen på fotballbanen noterte han seg også for én assist for rødtrøyene. 

Den 185 cm høye rogalendingen er klar på hva hans styrker på fotballbanen er. 

- Jeg er en rask, eksplosiv og robust stopper, konstaterer han.

Marius Lode har vært kaptein for Bryne i OBOS-ligaen de siste sesongene.
Marius Lode har vært kaptein for Bryne i OBOS-ligaen de siste sesongene.

Fra nedrykk til opprykk? 

Både Bodø/Glimt og Bryne måtte ta turen ned ett nivå i fjor, men nå fortsetter Lode i OBOS-ligaen. 

- Jeg ønsker å spille meg til fast plass i Glimt. Klubbens ambisjon er å rykke opp til Eliteserien og det vil jeg være med på, sier han bestemt.

Selv om fjoråret ble utfordrende for Lode har han hatt fine år i Bryne, hvor han har lært mye. 

- Jeg har spilt i Bryne siden 2012 og det har vært noen fine år. Det er en fantastisk klubb som utviklingarena. Klubben har et veldig koselig støtteapparat som tar veldig godt tatt vare på deg som fotballspiller. 

Etter fire sesonger i Bryne venter nå utfordringen med å få Glimt tilbake til øverste nivå, men det blir ingen enkel jobb. 

- Det blir en ny utfordring og en ny hverdag. Det blir veldig spennende. I OBOS-ligaen kan du ikke ta noen seire for gitt. OBOS-ligaen blir kalt kokosligaen av en grunn. Alt kan skje her. Det sies jo også at OBOS-ligaen er vanskeligere å forutse enn Eliteserien. 

Overfor Avisa Nordland bekrefter Marius Lode at han har fått gode råd fra gode kollegaer i Bryne. 

- Jeg har snakket med mine Bryne-kamerater Aram Khalili og Krister Wemberg. Begge snakker varmt både om Glimt og Bodø, sier midtstopperen. 

Annonse fra Eliteserien: