Mentaltrening med gatelaget Glimtvis

Bjørn Mannsverk har begynt mental trening med gatelaget Glimtvis.

Annonse:

I forkant av kampen mot Besiktas inviterte Glimtvis Bjørn Mannsverk innom for en prat. Trener for Gatelaget, Cato Moan hentet inn Mannsverk med en tanke om at han kunne inspirere til å gi det lille ekstra både i fotballen, men også i hverdagen.

Kanskje den viktigste byggesteinen i Glimtvis er at alle skal få være seg selv. Samtidig legges det vekt på å få frem den beste versjonen av seg selv. Nettopp det var det Mannsverk hadde fokus på da han hadde foredrag for spillerne og trenerne i Glimtvis. 

For mange av spillerne på laget er det å stå opp om morgenen den største prestasjonen. Mannsverk fokuserte på å bygge et fundament først, forteller treneren i Glimtvis, Cato Moan. 

Trener for Glimtvis, Cato Moan. Bildet er fra NM i gatefotball noen år tilbake. Foto: Vilde Hiller Rasmussen/glimt.no
Trener for Glimtvis, Cato Moan. Bildet er fra NM i gatefotball noen år tilbake. Foto: Vilde Hiller Rasmussen/glimt.no

– På fotballbanen er det viktig med ei gruppe som presterer godt sammen. Bjørn la vekt på at man må jobbe med fundamentet først. Da i form av blant annet nok søvn og riktig mat. Han startet møte med å si at også han hadde mye å lære av spillerne i Glimtvis. Det er klart det er noe vi blir smigret av. At en såpass stor og viktig brikke i A-lagets støtteapparat tar seg tid til oss er stort, sier Moan. 

Etter praten var det spesielt en ting spillerne ble sittende å snakke om, fortsetter han.

– Etter praten med Bjørn ble spillerne sittende igjen for å reflektere. Bjørn nevnte blant annet at om alle på laget klarer å prestere kun 1 % bedre, vil det ha mye å si for ei stor gruppe. Det er godt for meg å se at spillerne blir inspirert og motivert til å ta det neste steget. Vi har ei veldig fin spillergruppe med et enormt potensiale, fortsetter Moan. 

_DSC0686.jpg
"Den beste prestasjonen ligger foran oss". Foto: Rune Larsen/glimt.no

En av spillerne på Glimtvis, Victor Torrisen kunne fortelle om en inspirerende prat med Mannsverk.

– Bjørn er en profilert mentaltrener og har vært en viktig brikke i suksesshistorien til A-laget. Det er fint for oss å føle at klubben vil bruke ressurser også på gatelagene. Flere av spillerne har fått med seg suksessen han har gjort med enkeltspillere på A-laget, da er det ekstra kult at han setter av tid til oss, slik at også vi kan ta tak i våre utfordringer for å bli stjernen i vårt eget liv, forteller han. 

– Mye av det han pratet om er overførbart til andre ting i livet enn fotballen. Å mestre livet etter et liv i rus er utfordrende. Fotballen for oss er med på å gjøre hverdagen litt enklere, men det er naturligvis mange andre faktorer som spiller inn for å få det bedre med seg selv. Bjørn er absolutt en inspirasjonskilde som kan hjelpe oss på veien til et sunnere og bedre mindset. Det viktigste jeg tok med meg fra den første praten er å kun fokusere på det jeg kan gjøre noe med, og ikke bruke tid på det jeg ikke får gjort noe med, avslutter Torrisen.  

Victor har tidligere blitt presentert som "månedens gladlaks", du kan bli bedre kjent med han HER!

Det sies at mental trening har liten eller ingen effekt av kun ett møte. Det er derfor lagt opp til flere møter mellom Bjørn Mannsverk og Glimtvis i tiden fremover. 

– At klubben bruker ressurser på gatelagene er stort for oss! Vi føler oss inkludert i klubben og praten med Bjørn er et godt eksempel på hvordan man kan inkludere gatelagene og bruke de ressursene man har internt. Det blir interessant å se hva vi kan få ut at treningen med Bjørn. Samtidig blir det spennende å se om han kan lære noe av oss, avslutter Moan med et glimt i øyet. 

 

Annonse fra Eliteserien: