Nasjonal turnering for gatelag i Bodø

Gatelagenes største sportslige høydepunkt er den nasjonale turneringen. I 2024 er det Glimt som skal være vertskap for arrangementet.

Annonse:

Kort fortalt er et gatelag et tilbud som gir mennesker med rusrelaterte utfordringer en arena for å etablere faste rutiner, delta i meningsfulle aktiviteter og oppleve mestring.
Siden 2017 har Glimt hatt sitt eget gatelag som har navnet Glimtvis. Du kan lese mer om Glimtvis her. 

Glimt var tidlig ute med å uttrykke sitt ønske om å arrangere Nasjonal turnering i 2024, lenge før turneringen i 2023. Året 2024 er spesielt for Bodø, da byen er utnevnt til europeisk kulturhovedstad. Det var i den forbindelse at Glimt foreslo å være vert for Nasjonal turnering, som finner sted i slutten av juni.

Fotball i perfekt harmoni med vakker natur

Cato Moan, trener for Bodø/Glimts gatelag, håper på godt vær til sommeren.

– Vi ønsker å skape en uforglemmelig opplevelse for de rundt 500 spillerne og lederne som kommer til oss i nord. Naturen her er fantastisk, og vi har selvfølgelig bestilt skyfri himmel slik at alle kan oppleve midnattsola, sier Moan med et smil.

Glimtvis i aksjon
Trener Cato Moan i bakgrunnen

Gruppespillet starter torsdag 27. juni, etterfulgt av en bankett på kvelden med nordnorsk mat og underholdning. Fredag 28. juni er det sluttspill og hjemreise. Arrangementet starter imidlertid allerede onsdag 26. juni.

– Vi har i år lagt opp til to overnattinger, noe vi aldri har gjort før, sier Morten Giæver i Fotballstiftelsen. Flere av lagene har tidligere valgt å være to netter på nasjonale turneringer på eget initiativ. Grunnen til at vi nå planlegger to overnattinger er at når man først reiser til Bodø om sommeren, vil vi gi dem muligheten til å få en enestående opplevelse. Mange av spillerne har aldri vært lengre nord enn Trondheim, forklarer prosjektleder Giæver i fotballstiftelsen.

Prosjektleder Giæver fra Fotballstiftelsen
Morten Giæver fra fra Fotballstiftelsen

Kampoppsett

Glimtvis har i år havnet i gruppe med Lyn Fotball, Molde Fk og Stabæk Fotball. Totalt er det 31 lag påmeldt, disse er fordelt i fem grupper.

Turneringen finner sted på Aspmyra stadion og Aspmyra kunstgress, det er GRATIS inngang for alle som ønsker å ta turen. Første innledende kamp i turneringen starter klokken 10:30 på torsdag før denne dagen avsluttes med sluttspill og kvartfinaler. På fredag fortsetter sluttspillet, det hele starter 09:30 og avsluttes med finale klokken 12:00 på Aspmyra stadion.

Oversikt over når Glimtvis skal i aksjon:

Torsdag 27.06 -  10:30 - Aspmyra kunstgress
Glimtvis - Lyn Fotball

Torsdag 27.06 -  14:00 - Aspmyra stadion
Glimtvis - Stabæk Fotball

Torsdag 27.06.24 - 15:30 - Aspmyra stadion
Glimtvis - Molde 

Fullstendig kampoppsett finner du her.

Det er bare å glede seg til tidenes største nasjonale turnering for gatelag.

 

 

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: