Helene Schjelderup poserer i Glimts nye mørkeblå drakt med polarstjernen på

Nordnorsk vinternatt og ledestjerne pryder årets andredrakt

Dette er årets andredrakt

Annonse:

I midten av mars lanserte Bodø/Glimts hjemmedrakt for 2024-sesongen, og en måneds tid senere var det tredjedrakten som så dagens lys. Begge draktene, den helgule med gaupe og den hvite med Saltstraumen har blitt umiddelbare favoritter blant Glimt-supportere over hele landet. Hjemmedrakten ble attpåtil kåret til Eliteseriens fineste drakt av moteansvarlig i KK, Ida Elise Eide Einarsdottir.

Bildene fra denne artikkelen er ikke tilgjengelig for media. Vi har sendt egne bilder til media. Har du ikke mottatt, ta kontakt med [email protected]

Nå er det på tide av vi viser frem årets andredrakt. Glimts andredrakt minner oss om hvor vi er fra og viser veien mot nord. Drakten er i en dyp mørk blåfarge med herlige lilla detaljer. Den mørke blåfargen illustrerer den nordnorske vinternatta og -lyset som omfavner byen vår i vinterhalvåret. 

Jens Petter Hauge poserer i den nye mørkeblå andredrakten med polarstjernen
Jens Petter Hauge poserer i den nye mørkeblå andredrakten med polarstjernen

Lyssterk ledestjerne

På drakten ser du også en stjerneformasjon der polarstjernen (også kalt nordstjernen) lyser sterkest av dem alle. Polarstjernen representerer Bodø som den viktigste byen i nord, og som en naturlig veiviser og foregangsby. 

Polarstjernen (Boahji på nordsamisk) er den mest lyssterke stjernen i stjernebildet Lille bjørn, og er den stjernen som for tiden ligger nærmest himmelens nordpol. Stjernens posisjon har gjort den til en viktig ledestjerne for mennesker på let etter nord. 

Stella Polaris ligger rundt 320 lysår fra vår nærmeste stjerne, og lyser 2500 ganger så sterkt som solen. 

– Dette er en andredrakt vi kan være stolte av. Drakten er gjennomført, stilren og helhetlig. Designet er unikt, og de lilla detaljene løfter den virkelig. Historien bak stjernebildet i drakten gjør den til en fullverdig Glimt-drakt. Denne gleder vi oss til å spille i, sier Glimts lederstjerne Patrick Berg. 

Som kjent er lilla komplimentærfargen til gul, og dermed er drakten en herlig kontrast til Glimts tradisjonelle gule drakt. 

Utsikt over Bodø by i mørk vinterlys. Byen speiler seg i havet med fjellene i bakgrunnen
Draktens farge er inspirert av den nordnorske vinternatta.

Jens Petter Hauge var blant de første som fikk se drakten da han velvillig stilte opp som modell tidligere i år. 

– Det er kult at Glimt tenker litt annerledes når det lages nye drakter. Denne drakten skiller seg ut, og jeg kjenner samme stolthet når jeg tar på meg denne som jeg gjør når jeg kler på meg den klassiske gule Glimt-drakten, sier han. 

Skaff deg drakten nå

Drakten er i salg allerede nå og kan kjøpes på shop.glimt.no eller fysisk i vår butikk på Aspmyra. PS! De første ti personene som kommer innom Glimt-shop på Aspmyra får 20 prosent rabatt på den blå drakten. 

Draktene kan også kjøpes hos Unisport i Oslo. Unisport sender drakter internasjonalt

Priser: 

Voksen: 1099,–

Barn: 849,–

Komplett draktsett

Dermed var den siste drakten på plass og vi vet nå hvordan Glimts drakter i 2024 ser ut. Den helgule gaupa representerer fart, kraft, fokus, presisjon er egenskaper som alle er viktige i fotball. Den hvite saltstraumen representerer kraft og ro. Den blå polarstjernen representerer Bodø som den viktigste byen i nord, og som en naturlig veiviser og foregangsby. 

Den røde tråden? Planeten vår

De tre draktkonseptene dekker tematisk land, himmelvelving og hav. Dette er i tråd med Bodø/Glimts fokus på en bærekraftig fremtid. Det er jo til syvende og sist denne blå marmorkulen som svever i det svarte, endeløse rommet som vi prøver å bevare.

Lærke Hammer, Patrick Berg og Albert Grønbæk viser frem årets Glimt-drakter 2024. Den gule med gaupe, den blå med polarstjernen og den hvite med Saltstraumen
Lærke Hammer, Patrick Berg og Albert Grønbæk viser frem årets Glimt-drakter 2024. Den gule med gaupe, den blå med polarstjernen og den hvite med Saltstraumen

Bærekraft var avgjørende

Som kjent er Bodø/Glimt svært opptatt av bærekraft, også når det gjelder for valg av ny utstyrsleverandør. Puma har en klar strategi og kan vise til konkrete handlinger over tid. Også pumaen er et kattedyr, noe som gjør det spesielt gøy og passende at den første Puma-drakten Glimt har lansert har den nordlandske gaupa. 

Bodø/Glimts nye Puma-drakter i 2024-sesongen er laget i Pumas dryCELL-materiale. dryCELL er laget av 100 prosent resirkulert polyester, noe som gjør draktene våre til et mer miljøvennlig alternativ. 

Dette punktet har vært et veldig viktig element for Bodø/Glimt i valg av ny utstyrleverandør. Bodø/Glimt gjorde en bærekraftsanalyse av samtlige, aktuelle aktører før valget ble tatt, og Puma kom best ut, også der. 

Se lanseringsvideoen her:

Annonse fra Eliteserien: