Ny back på plass: – Regner med å få temposjokk

Brice Wembangomo blir Bodø/Glimt-spiller de neste tre sesongene.

Annonse:

Mandag formiddag gjennomførte Brice Wembangomo den medisinske testen og skrev under kontrakten som knytter han til Bodø/Glimt de eneste tre sesongene. 

Høyrebacken kommer som bosmannspiller etter at kontrakten med Eliteserie-klubben Sandefjord gikk ut nyttårsaften. I løpet av sine tre sesongen i hvalfangerbyen fikk han 35 kamper. 

– Dette blir et bra steg for meg. Jeg tror dette kommer til å passe meg veldig bra. Jeg har snakket med Kjetil om hvilken type fotball vi spiller, og det blir bra for meg å få spille den fotballen jeg selv liker å spille, sier Wembangomo på sin første dag som Bodø/Glimt-spiller. 

25-åringen har tidligere kamper for både Sarpsborg 08, Fredrikstad og Jerv og har norsk-kongolesisk pass. 

Dermed blir Wembangomo den første spilleren Bodø/Glimt signerer i 2022, og han blir spilleklar til play off-kampene mot Celtic mot slutten av februar. 

– Det blir veldig rart og en annerledes sesongoppkjøring for meg. Vi hopper rett i det, men det er kult. Det er de kampene vi vil spille. Det blir nok et stort sprang, sier han. 

Regner med å få temposjokk

Flere spillere som har signert for Glimt de siste årene har måtte belage seg på et tøft møte med tempoet på Glimts treninger. Det er også Brice forberedt på. 

– Jeg regner med at det blir litt temposjokk i starten, men gleder meg til å kjenne på det. Da øker kvaliteten på trening og gjør av i står bedre rustet til den viktige kampen mot Celtic.

Kulturen som er bygget opp i Glimts spillergruppe de siste årene er også en viktig faktor for at Wembangomo har satt pennen i papiret for Bodø/Glimt. 

Teksten fortsetter nedenfor. Se hele intervjuet her: 

– Man føler man vet veldig mye om Glimt fordi det skrives så mye i media, men det er kult å endelig være her. Jeg gleder meg til å få oppleve den litt spesielle og annerledes kulturen som har blitt bygget her på nært hold. 

Skal puste landslagsspilleren i nakken

De siste årene er det den islandske landslagsspilleren, Alfons Sampsted som har bekledd høyrebacken for de helgule. Sampsted selv har neppe noen plan om å overlate den plassen til noen andre med det første, så Glimts nyervervelse er forberedt på en hard kamp om plassen. 

– Jeg synes han er en av seriens beste backer, men med tanke på kampbelastningen til Bodø/Glimt tror jeg dette kan bli bra for oss begge to. Det er bra for begge at jeg kommer hit og pusher han litt. Jeg kan lære mye av han, og kanskje kan han lære litt av meg også, sier han ydmykt. 

Men tross ydmykheten har han selv klokketro på at han skal kunne kjempe seg inn på laget. 

– Glimt har en veldig bra tropp, det øker igjen kvaliteten på trening. Jeg hadde aldri kommet hit om jeg ikke trodde jeg kunne puste ham i nakken, avslutter Wembangomo.

 

 

Annonse fra Eliteserien: