Ny spillerutvikler i Glimt-Akademiet

Petter Mentzoni Nilsen skal sammen med to andre spillerutviklere ha ansvaret for de yngste barna i Glimt-Akademiet.

Annonse:

Petter Mentzoni Nilsen (24) blir nå ansatt som den yngste spillerutvikleren i Glimt-akademiet. Nilsen er født og oppvokst i Bodø og har tidligere spilt fotball for Grand. Likevel har alltid Bodø/Glimt vært et mål i hans karriere. 

– Jeg har spilt for Grand i 10-11 år. Kampene mot Bodø/Glimt var alltid litt spesielle. Glimt har alltid vært en klubb jeg har sett opp til, og det har på mange måter vært et mål å ende opp her, forteller han. 

Det siste året har Nilsen brukt mye av tiden sin som frivillig trener for G13, etter at han fant ut at han ville satse hardere på trenerrollen enn spillerrollen. 

– Jeg har alltid vært veldig interessert i fotball, men jeg har aldri turt å håpe på at jeg var «god nok til å jobbe i Glimt», men så fikk jeg jobbe med G13, som var en fin inngang. Det er veldig gøy å få muligheten nå.

Så fort han fikk en fot innenfor Barne- og ungdomsavdelingen, begynte også Glimt-Akademiet å få opp øynene for Nilsen. Han ble derfor invitert med på både treninger og kamper for å observere og lære hvordan Glimt-akademiets spillerutviklere jobber i praksis. 

– Etter at jeg begynt som trener for G13 fikk jeg muligheten til å være med akademiet for å observere treninger og kamper, fordi de så et potensiale i meg. Dette var selvfølgelig en stor motivasjon for å søke på jobben som spillerutvikler i Glimt-akademiet. 

Ikke lenge etter at stillingen ble utlyst, ringte telefonen fra Ørjan Berg, som hadde sett et stort potensiale i unggutten. 

– Petter fikk fort en god relasjon med guttene i G13, han er dedikert, engasjert og har et stort pågangsmot. Glimt er en utviklingsklubb også for trenere, så det er viktig å gi unge lovende muligheten til å utvikle seg selv og sitt potensiale, forteller Berg.

Nilsen trives godt som spillerutvikler i Glimt-Akademiet. Her jobber han tett med Raymon Rachid og Elias Jøssang Kerchaoui hvor de sammen har ansvaret for de yngste barna i Glimt-akademiet 7-12 år. 

Annonse fra Eliteserien: