Unikt tilbud for barn: – Det blir et lekent miljø

Raymon Rachid er én av tre spillerutviklere som skal ha ansvar for de minste barna i Glimt-akademiets nye satsning.

Annonse:

I flere år har Glimt-akademiet FFO vært et populært tilbud for de yngste fotballinteresserte. Her har unge lovende, ved siden av sine ordinære treningstider møttes for å utvikle fotballferdighetene sine gjennom profesjonell veiledning ledet av Glimts spillerutviklere. 2022-sesongen vil derimot se annerledes ut.

FK Bodø/Glimt som Norges første klubb skal fremover satse sterkt på barnefotballen og har ansatt tre nye spillerutviklere for fotballspillere i aldersgruppen 6-12 år. Spillerutviklerne vil være ansatt gjennom Glimt-akademiet, og vil i praksis fungere som trenere for barna. Det har lenge være et ønske fra foreldre-trenerne å få inn kvalifiserte spillerutviklere som både kan bidra på trening og med trenerveiledning i barnefotballen. 

Ansetter tre nye spillerutviklere

En av de nyansatte spillerutviklerne er Raymond Rachid, som har vært sportslig leder i den svenske klubben Norrtulls SK de siste seks årene. Her hadde han overblikket over rundt 2000 spillere og 200 trenere. Nå er han klar for å lede Glimt-akademiet 7-12 år. 

– Det blir en gøy utfordring å flytte til Nord-Norge for å jobbe for Glimt. Det virker som et spennende miljø, og jeg gleder meg til å utvikle unge spillere både på et personlig og fotballfaglig plan, forteller han. 

Selv om han ikke visste mye om Glimt-akademiet fra før, hadde han hørt om Bodø/Glimt og suksessen som har vært de siste årene. 

– Jeg hadde ikke hørt mye om Glimt-akademiet tidligere, og visste heller ikke hvor stort det var, eller hvor mange fra akademiet som har kommet seg til toppen av norsk og internasjonal fotball. Jeg er veldig imponert av det de har fått til og gleder meg til å bli en del av suksessen. 

Som nevnt er Bodø/Glimt en av få norske klubber som nå tilbyr et ekstra treningstilbud med profesjonelle spillerutviklere for barn i aldersgruppen 7 til 12 år. Rachid har derimot lang erfaring med trening av barn i denne alderen. 

– Det aller viktigste i denne alderen er å legge til rette for et lekent miljø, som også skal være utviklende, trygt og godt for barna. Det skal også være lov å gjøre feil. Barn i denne aldersgruppen er ekstremt mottakelig for ny kunnskap, så for mange er det fint å begynne såpass tidlig, ikke minst er det fint å ha et sosialt nettverk også utenfor skolen, avslutter Rachid. 

Påmelding

Mer info om Glimt-akademiet 7-12 og påmelding finner du HER

Annonse fra Eliteserien: