DSC09172

Nye roller i Glimt-akademiet

Olav Øverli har fått rollen som fagansvarlig i Glimt-akademiet. Samtidig har Tarald Laugsand det sportslige ansvaret i kvinnesatsingen og i akademiet.

Annonse:

Som tidligere nevnt har Stian Theting gått fra å være leder av Glimt-akademiet til å bli hovedtrener i FK Bodø/Glimt Kvinner, sammen med Cato Hansen. 

En fot i hver avdeling

Da akademiet stod uten leder ble Tarald Laugsand spurt om å ta på seg lederrollen, også der. Han var nemlig allerede da Sportslig administrativ leder for kvinnesatsingen. Det takker han ja til, og er nå leder for begge avdelingene.

DSC09191.jpg
Sportslig administrativ leder for FK Bodø/Glimt Kvinner og Glimt-akademiet, Tarald Laugsand. Foto: Vilde Hiller Rasmussen

– Jeg er inne i mitt syvende år i Glimt. Jeg har en stor lidenskap for utvikling av unge fotballspillere, samarbeid med naboklubber, utviklingen av de neste trenerne og lederne i vår region. På bakgrunn av det var dette en jobb jeg ikke klarte å si nei til. I tiden som har vært og i tiden fremover er vi helt avhengig av å ha med flinke folk på laget, forteller han.

Med en fot i hver avdeling har det vært nødvendig å få inn en mellomleder i Glimt-akademiet. 

Fokus på det faglige

Olav Øverli skal ha fagansvaret for Glimt-akademiet i tiden fremover. Foto: Vilde Hiller Rasmussen
Olav Øverli skal ha fagansvaret for Glimt-akademiet i tiden fremover. Foto: Vilde Hiller Rasmussen

Valget av mellomleder falt på Olav Øverli. 

I 2020 var han spillerutvikler for G6-12 og i 2021 var han faseleder for G13-15. I januar 2022 ble han hentet til Rana FK for å jobbe som A-lagstrener og utviklingsansvarlig.

Da endringene i akademiet ble gjort like før jul i fjor, kom Øverli tilbake for å jobbe som spillerutvikler for Glimt-akademiet G17.

Rett over nyttår la han trenerrollen til side for å jobbe som fagansvarlig i Glimt-akademiet. Enkelt forklart skal han lede alle fagprosesser i akademiet og sørge for å levere på bakgrunn av Glimts visjoner og akademiklassifiseringen til NTF.

– Det er en spennende rolle med fokus på leveranse på faget. For min del er det sammensetningen av alt jeg synes er spennende. Jeg er glad i folk, og de senere årene har jeg erfart at jeg er glad i å lede folk som er opptatt av fag. Samtidig er jeg i læringsmodus som alle andre. Min rolle vil være å sette Glimt-akademiet i system. Dette gjelder alt vi gjør i alle årsklassene fra 6-19 år. Vi blir nødt til å finne den gule tråden, forteller han.

Annonse fra Eliteserien: