Iris med på laget.

Nytt og spennende samarbeid

Bodø/Glimt og Iris har inngått et strategisk samarbeid og skal blant annet gjøre Aspmyra til en av verdens første stadion uten restavfall. 

Annonse:

- Vi kunne ikke vært stoltere og mer fornøyde enn i dag. Dette gir klubbens satsing på bærekraft sterk kraft, sier daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen. 

Iris kan nå kalle seg «bærekraftambassadør» og skal representere og eie prosjektet «GI ALT for ei bærekraftig fremtid» sammen med Glimt.

- Iris er en samfunnsaktør som skal lede veien mot bærekraftige valg når husholdninger og næringsliv skal sortere avfallet. Vi syns måten Bodø/Glimt nå rigger seg på er fantastisk, sier administrerende direktør Leif-Magne Hjelseng i Iris.

Bærekraftig drift

Det er naturlig at Iris-konsernet bistår Bodø/Glimt når de nå skal finne veien til bærekraftig drift og skape gode avfallsløsninger på alle lokasjonene til klubben. Dette arbeidet vil skje i samarbeid med Retura Iris.

- I år har Iris en sterk målsetning om å øke andelen sortert avfall i Salten, og redusere mengden restavfall. Det å kartlegging hva som generer restavfall på store publikumsarrangement, og gjøre justeringer som fører til man ikke produserer restavfall i det hele tatt, er en spennende utfordring for vår egen læring. Nye dunkløsninger i regi av Retura Iris vil være på plass i løpet av juni måned, sier Anders Tverbakk som er daglig leder for Retura Iris.

Slutt på restavfall

- Selve stadion er selvsagt det som generer mest avfall. Og her ønsker vi å gå hardt ut med et hårete mål sammen med Bodø/Glimt om at Aspmyra skal bli en stadion uten restavfall, forsetter Tverbakk.

- Det å oppnå kun en avfallstype fra publikumsområdet, avhenger kun av utsalgene man har i kioskene på stadion, forklarer Tverbakk videre.

Les mer om Bodø/Glimt og FNs bærekraftsmål her.

Hele konsernet involvert

Det er svært viktig for Iris at samarbeidet er med på å synliggjøre hvordan flere Iris-selskaper, ikke bare de som er tett knyttet til avfall, kan løfte frem bærekraftsmål. 

- Labora AS blir et naturlig Iris-selskap å trekke inn under bærekraftmålet om rent vann. Vårt selskap analyserer vannkvalitet og har stor kompetanse på dette området. Tilgang til rent vann er en selvfølge for oss i Norge, men det er viktig å kunne vise til at blant annet vi er med på å kvalitetssikre akkurat dette, sier daglig leder Karianne Jakobsen i Labora.    

Oppfordring

Bodø/Glimt tar sikte på å være den første fotballklubbene i verden med fullt fokus på bærekraft, både på og utenfor banen.

- I løpet av sesongen vil publikum få oppleve flere stunt knyttet til vårt samarbeid. Hele poenget med prosjektet er å skape endringer i holdninger og handlinger. Vi gleder oss, avslutter Thomassen. 

Annonse fra Eliteserien: