Nytt samarbeid med MOT: – Et stort felleskap

Bodø/Glimt og MOT slår seg sammen for gjøre ungdom robuste til å ta gode valg.

Annonse:

(Hovedbilde: Freddy Toresen, Avisa Nordland, publisert etter tilatelse)

I 2022 er det en ny logo som skal pryde FK Bodø/Glimts drakter. Nederst på ryggen vil MOT-logoen vises som et sterkt symbol mot mobbing, vold, rusmisbruk og kriminalitet. MOT Norge styrker ungdoms robusthet, livskvalitet, mentale helse, bevissthet og mot. 

Bodø/Glimt er stolte av å bære MOTs logo, men er samtidig klar over ansvaret som følger med. Sammen med MOT Norge ønsker klubben å forbedre og styrke klassemiljøene i hele byen. Og vi vet at MOT Norge gjør en god jobb, for på deres egne hjemmesider, kan du lese at: 

8 av 10 ungdommer sier at MOT:

  • Bidrar til at de får et bedre liv
  • Bidrar til at de tør å si nei

7 av 10 ungdommer sier at MOT:

  • Hjelper de med å være seg selv
  • Bidrar til et klassemiljø der ingen er utenfor
  • Gjør det lettere å ta egne valg
  • Har bidratt til at de bryr seg mer om andre

Tar samfunsansvaret på alvor

Selv om MOT nå tar over draktplassen til Barnekreftforeningen betyr ikke dette at samarbeidet mellom Glimt og Barnekreftforeningen er over. Snarere tvert imot. Glimt utvider og styrker samarbeidet med Barnekreftforeningen i årene som kommer, selv om logoen deres ikke lenger er synlig på drakten. 

FK Bodø/Glimt tar samfunnsansvar og prioriterer arbeidet med barn og ungdom høyt og deler mål med MOT Norge: Robust ungdom, som inkluderer alle. Ungdom med bevissthet og mot – mot til å leve, til å by på seg selv og til å si nei. Et varmere og tryggere samfunn. 

– Bodø/Glimt er ikke den første fotballklubben vi jobber med, men de er den første klubben som krever noe ekstra av oss, sier daglig leder, Mariann Janson, i MOT Norge. 

Hun sikter til klubbens satsing på bærekraft og sammen skal Glimt og MOT nå utvikle et program som skal brukes på spillere, trenere og foreldre i barne- og ungdomsavdelingen. 

– Vi utvikler dette programmet sammen med Glimt. Det er et slags holdningsprogram for å gjøre ungdom robuste til å ta gode valg, sier Gunvor Østgaard, næringsansvarlig i MOT Norge. 

Tørre å drømme

I ukas episode av podkasten 4-3-3, er Amahl Pellegrino gjest. Han forteller om hvordan han aldri ga slipp på drømmen sin om å bli fotballproff, selv om det tok lang tid å få ut potensialet sitt. Hør podkasten nederst i denne artikkelen. 

Pellegrino møtte i dag MOT på Aspmyra og organisasjonen lot seg inspirere av Pellegrinos historie. 

– Dette er en liten drøm for oss også. I Bodø har mange, inkludert Glimt jobbet hardt for å få MOT inn i skolene og vi gleder oss til samarbeidet, sier Østgaard og får støtte fra daglig leder. 

– Det er en vinn-vinn-situasjon rett og slett. Dette samarbeidet blir jo et stort felleskap med hele byen. MOT kan utvikle seg og lære mye av dette, sier Janson. 

Mer enn en fotballspiller

Sammen med Pellegrino var også Fredrik André Bjørkan i møte med MOT. Han ser svært lyst på samarbeidet med MOT Norge og er glad for at klubben fortsetter å vise samfunnsansvar. 

– Da jeg var yngre kom MOT og Glimt til oss og snakka om blant annet holdninger og det å gjøre rette valg. Hvis vi kan hjelpe noen er vi mer enn villige til å gjøre det. Noen oppdrag betyr mer enn andre, og dette er et sånt, sier han og legger til;

– Det viser at det er mer enn bare konkurranse og lek i fotball og idrett. Det betyr mye og vi ønsker å være gode forbilder for barn og unge.

Annonse fra Eliteserien: