Omar Elabdellaoui blir Glimt-spiller: – Ville til det beste laget i Norge

Landslagsbacken har signert for Bodø/Glimt ut 2024, og har allerede startet forberedelsene.

Annonse:

Media? Klikk her for bilder (krediteres Kent Even Grundstad)

Bodø/Glimts første nysignering for 2023-sesongen ble gjennomført fredag formiddag. Den norske landslagsspilleren, Omar Elabdellaoui har signert for de helgule og binder seg til sølvvinneren fra 2022 de neste to årene. 

Få dager før 30-åringen blir til 31-åringen vender han altså tilbake til norsk fotball etter å ha vært ute i Europa i over ti år. Elabdellaoui var i ungdomsårene knyttet til Skeid, men gikk til Manchester City i 2008. Det var også sist han spilte i norsk fotball, sett bort fra et låneopphold på 12 kamper for Strømsgodset i 2011. 

– Jeg har vært i utlandet i 15 år nå. Jeg har en kone og tre barn hjemme og vi fant ut at det var på tide at jeg kommer hjem igjen nå. Det var et sterkt ønske i familien. Jeg sa at jeg er villig til å komme hjem, men da ville jeg til det beste laget i Norge. Selv om det ikke er i Oslo var det viktig for meg å signere for det jeg føler er det beste laget i Norge. 

Omar Elabdellaoui er Glimts nyeste signering. Foto: Kent Even Grundstad
Omar Elabdellaoui er Glimts nyeste signering. Foto: Kent Even Grundstad

Selv beskriver høyrebacken seg som en hardtarbeidende spiller, og imponerende nok har han allerede begynt å studere Glimts neste motstander, Lech Poznan. 

– Fotball betyr mye for meg, og jeg gjør alt jeg kan til enhver tid. Jeg vil være best mulig forberedt til kampen og tar de prosentene jeg kan, sier Elabdellaoui i sitt første intervju med glimt.no.

– Det er lettere når andre skal definere meg som spiller, men jeg er en dedikert og hardtarbeidende spiller. Jeg har mye energi og er trygg med ball. Jeg liker å være offensiv. Jeg gir hundre prosent hele tiden. Det kan jeg love. 

– Det føles godt

Fredag formiddag landet han i Bodø, en times tid etter skjema. Flyet fra Oslo var forsinket, men det satte ingen stopper for humøret til Glimts nyervervelse. 

– Det føles veldig godt. Jeg har hatt god tid til å tenke på hva som skal være neste steg i karrieren. Jeg er veldig glad og gleder meg veldig til å komme i gang. 
Jeg gleder meg til å bli kjent med klubben, spillerne, byen og folket. 

– Hva er det med Glimt som gjør de attraktive? 

– Nei, det er enkelt og greit prestasjonene. Måten de jobber på her. Det er mange gode spillere her. Det er mange jeg kjenner fra landslaget, go de kommer dit med høyt nivå. Det er en trener som jeg har snakket mye med. Det er veldig motiverende å snakke med han. Han er veldig interessert og har sagt hva han har sett for seg. 

Siden det har listen over klubber vært lang. Backen har vært innom Feyenoord, Eintracht Braunschwieg, Olympiakos, Hull og senest Galatasaray. Han venter på sin 50. landslagskamp, hvor han spilt mer eller mindre fast siden 2013. En alvorlig øyeskade har holdt han tilbake siden 2020, men han var tilbake i landslagstroppen i september i år. 

Nå har han altså signert for Bodø/Glimt, som har tatt medalje i Eliteserien de siste fire sesongene. Nok en gang venter et eventyr i Europa for Glimt på nyåret, når de møter polske Lech Poznan i UEFA Europa Conference League i februar. I tillegg til å ha pratet med flere av Glimts spillere har også telefoner til Kjetil Knutsen vært avgjørende. 

– Vi har snakka om fotball. Hvilke verdier, mål og ambisjoner vi har her. Det traff meg og jeg er sikker på at dette er et riktig steg for meg nå. 

Se hele det store intervjuet med Omar Elabdellaoui her: 

Annonse fra Eliteserien: