- På hjemmebane er det vi som skal bestemme

Aasmund Bjørkan er både spent og forventningsfull før sesongens første kamp, og legger ikke skjul på at Aspmyra skal være et vanskelig sted å komme.

Tirsdag er det igjen duket for seriekamp på Aspmyra, når Kongsvinger kommer på besøk. Fjorårets cupfinalister står med én seier i oppkjøringen, men den kom til gjengjeld mot Vålerenga for en drøy uke siden. Nå starter begge lag med blanke ark, og Aasmund Bjørkan slår fast at Bodø/Glimt er godt forberedt til sesongstart. 

- Vi startet allerede tidlig i januar med å terpe den fysiske formen, samtidig som vi har bygget relasjoner og fokusert på ha felles forståelse av hvordan vi skal spille, forklarer treneren. 

Aasmund Bjørkan går inn i sin andre sesong som hovedtrener i Bodø/Glimt, og sammen med Kjetil Knutsen skal han sette kursen mot eliteseriespill i 2018. De helgule er utpekt som de store favorittene før sesongen, og er nødt til å ha et stort forventningspress hengende over seg det kommende året.  

Annonse:

- Nervene er på plass, og vi er veldig spente. Vi gleder oss utrolig mye, vi har hatt en lang oppkjøring og nå er det endelig kamp om poeng, sier han. 

- Det er godt å komme i gang med kamper som betyr noe, og nå skal vi bryte noen barrierer. Glimt har aldri rykket opp på første forsøk før, men vi har jobbet hardt og det blir utrolig viktig at vi fortsetter med det. Vi har utrolig lyst å prestere godt og utrolig lyst til å starte med det i dag, sier Bjørkan. 

Se hele intervjuet med Aasmund i videoen under: 


Annonse fra Eliteserien: