På torsdag avgjøres det: – Vi må forstå når vi kan slå til

Glimt tar med seg en 2-1-ledelse inn i den siste kampen mot AZ Alkmaar. – Vi må gjøre det vi vet vi kan, men vi skal ha en god prestasjon i nye 90 minutter, mener Ola Solbakken

Annonse:

Tirsdag reiste Bodø/Glimts A-lag fra treningsleiren i Spania til Alkmaar like nord for Amsterdam for å gjøre unna de siste forberedelsene foran returoppgjøret mot AZ på torsdag. 

Glimt leder 2-1 fra det første oppgjøret og har sånn sett et godt utgangspunkt foran kampen. Før avreise tirsdag ettermiddag tok vi en prat med Kjetil Knutsen og landslagsvingen, Ola Solbakken. 

– Det har vært fine dager her i Spania. Det var et godt valg å reise ned hit. Vi har trengt det for å få trene godt. Det er det vi kan gjøre før en artig og spennende kamp på torsdag, sa Kjetil Knutsen før flyet tok han og laget nordover til Nord-Holland. 

Også Ola Solbakken er godt fornøyd med treningsoppholdet på spansk jord.

– Det har vært veldig viktig. Det er trygt covid-messig og også godt å få spille litt på naturgress foran kampen.  

Gode defensivt

Gjennomgangsmelodien blant de fleste Glimt-spillerne etter det første oppgjøret mot AZ Alkmaar har vært at laget ikke var helt fornøyde med prestasjonen. Solbakken forteller at laget har brukt tid på å analysere forrige kamp, og at de er trygge på at det blir en god prestasjon på torsdag. 

Trener Knutsen er derimot opptatt av å gi skyt for én del av spillet. 

– Vi må oppsummere riktig. Offensivt var vi litt upresise, men defensivt er vi veldig gode. De kommer nesten ikke til sjanser, og begge sjansene de får (utenom målet) er egentlig offside. Så begynner ikke vi å rope etter VAR av den grunn, men det er viktig at vi evaluerer riktig. 

– Vi har sett mye på forrige kamp og hva som gjorde den til bare en ok kamp. Det er stor enighet om at vi kan få til en god kamp igjen på torsdag. Vi gleder oss veldig, sier Solbakken. 

Ola Solbakken er nylig tatt ut på A-landslaget. Se hva han sier om uttaket her:

Et hardtarbeidende lag

Glimt tar altså med seg en god treningsuke og en 2-1-ledelse inn i den avgjørende kampen mot AZ. Det er et godt utgangspunkt.

– Vi har et bedre utgangspunkt enn før forrige kamp, men dere kommer til å se et Glimt-lag som dere er vant til å se. Vi kan ikke gjøre noe annet, for det vet ikke vi om vi er gode nok til. Vi må gjøre det vi vet vi kan, men vi skal ha en god prestasjon i nye 90 minutter. 

Også Knutsen er godt forberedt og skryter av torsdagens motstander. Samtidig som han vet akkurat hva som skal til for å straffe de. 

– Vi vet hva vi møter. De er bare utrolig aggressive og et hardtarbeidende lag. Strukturen deres slår sprekker, men de reparerer den utrolig fort fordi de jobber så hardt. Vi må forstå når vi kan slå til og dermed straffe de hardt og brutalt når vi har skapt ubalanse hos de. Men det må gå fort, sier han og legger til;

– Vi må også spille de lave, for det liker de ikke. Jeg håper vi har lært og lært mer enn de. Det blir tøft, men jeg håper vi er klare til å prestere bra på torsdag. 

Se hele intervjuet med Kjetil Knutsen her: 

Annonse fra Eliteserien: