På treningsleir i Danmark: – Jobber beinhardt

Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt har reist til Danmark for å legge til rette før en spennende sommer.

Annonse:

Fredag formiddag gjennomførte Glimt-spillerne den første skikkelige fotballøkta etter landslagspausen. De møttes igjen torsdag i Danmark for å ta fatt på oppkjøringen til en meget spennende periode, som venter i sommer. 

Etter treninga tok vi en prat med trener, Kjetil Knutsen om formen til spillerne etter noen dager sammen med venner og familie. 

– Det er jo alltid spennende når vi har hatt en friperiode, der mange har hatt behov for å hente seg inn igjen mentalt. De har alle sammen hatt programmer som de har gjennomført, oppsummerer han helt kort. 

– Jeg tror de har trengt det

Etter at laget møttes igjen etter jul har det gått slag i slag, med både viktige kamper og intense treninger. Derfor var friperioden nå kjærkommen for hele gjengen. 

– Jeg tror de har trengt det. Det har vært et tøft program frem til nå, i tillegg har vi hatt mye skader og sykdom som har gjort gruppen mindre.

For før spillerne tok ferie var det vanskelige treningsforhold for den regjerende seriemesteren. 

– Det var tynn suppe. Vi fikk knapt trent fire mot fire, og det var veldig begrenset hva vi fikk ut av det, forteller han. 

Til Danmark for å få i gang kroppen

Mens Aspmyra får nytt kunstgress i Bodø har Glimt reist til Danmark for å forberede seg til kampen mot Kristiansund om en drøy uke. 

– Vi er på et fantastisk anlegg i Vildbjerg, og vi må få i gang kroppen igjen og få noen gode økter. Vi skal jobbe beinhardt med å få mer kraft i oss og bedre i vårt eget presspill. Motspillet har forandret seg en del i det siste, så vi har litt å jobbe med. Vi må få spillerne til å forstå at det er et motspill vi kan håndtere, men det er krevende å skape ubalanse. Det er mange detaljer og økter som skal jobbes med de neste dagene, slår Knutsen fast. 

Fredag startet Glimt dagen med å se på video fra kampen mot Molde i slutten av mai. Der så de blant annet nærmere på hvordan man skal trenge gjennom et dyptliggende motstanderlag. Det blir en del av fokuset på treningsleiren i Danmark.

– Vi skal ha et møte til litt senere der vi skal se når motstanderen presser høyt. Det er mange faser vi skal jobbe med. Vi skal jobbe i mindre grupper, med lagdeler og enkeltspillere. Vi må slippe oss litt mer løs nå. Det er det som har vært kjennetegnet til Glimt på sitt beste. 

En hektisk og spennende sommer

Når Eliteserien starter opp igjen 18. juni med bortekamp mot Kristiansund er det startskuddet for en utrolig spennende sommer for de helgule. Gjennom juni, juli og august skal Glimt i tillegg til seriekamp hver helg gjennom potensielt to cupkamper og åtte kvalikkamper i Europa, avhenging av resultatene naturligvis. 

Er du nysgjerrig på hvordan Glimts vei til et nytt gruppespill ser ut? Klikk her for å se full oversikt.

Med viktige og spennende kamper på rekke og rad er det mye å glede seg til for spillere og trenere i Glimt. 

– Vi skal se frem mot det som kommer nå, med cup, serie og Europa. Det ligger fine fruktfat foran oss hele veien her. Vi har beinhardt arbeid som ligger foran oss før vi kommer dit, avslutter Knutsen. 

Se hele intervjuet med Knutsen i videovinduet nedenfor, der forteller han blant annet om hvorfor Glimt har reist til Danmark og hva som skal til for å få maks utbytte av sesongen. 

 

Annonse fra Eliteserien: