Patrick Berg tar selfie etter seriegullet

Patrick Berg selges til Frankrike: – På gjensyn

Patrick Bergs tid i Bodø/Glimt for denne gang er forbi.

Annonse:

Fredag formiddag reiste Bodø/Glimts kaptein, Patrick Berg til Frankrike for medisinsk sjekk hos storklubben RC Lens, fra byen med samme navn. Laget befinner seg foreløpig på 6. plass i den franske eliteserien Ligue 1.

– Det ser jeg fram til. Det er en ekstremt spennende liga og et lag som virkelig har gjort det bra med en ung og lovende spillertropp. Det kommer til å passe meg veldig bra, sier Patrick Berg til glimt.no fra bilen på vei til sin nye hjemby. 

Lens ligger like sør for Lille, like ved grensa mot Belgia i Nord-Frankrike. Litt lenger sør i landet ligger hovedstaden Paris. 

Bergs nye klubb spiller sine hjemmekamper på Stade Bollaert-Delelis, et stadion som tar over 40.000 tilskuere. Klubben ble fransk seriemester i 97/98-sesongen, samme år som Berg ble født. 

– Det blir helt fantastisk. Jeg kommer til en klubb som har fullsatt hver eneste kamp, det blir helt vanvittig. Det er kun PSG som har flere tilskuere på kamp i Frankrike. Jeg gleder meg veldig, sier han. 

– En sinnsyk reise

Patrick Berg er en ekte bodøgutt, som sønn av Ørjan og barnebarn av Harald har han hatt Bodø/Glimt-blod pumpende i hjertet hele livet, og han har vært Glimt-spiller hele sin aktive karriere. De siste årene har han også for alvor blitt mer enn bare "guttungen til Ørjan" og har ledet Glimt som stødig kaptein til to strake seriegull. En bragd kun Ulrik Saltnes kan skryte på seg å dele. 

– Den reisen som har vært de siste årene har vært helt sinnsykt. Jeg er sykt stolt og glad for å ha fått være en del av det og være med å forme den kulturen og samholdet som er i klubben nå, sier Berg. 

– Jeg kommer til å huske det for resten av livet. Jeg har vært i Glimt i noen år nå, så det har selvfølgelig vært en del tunge nedturer også, derfor er det helt fantastisk å avlsutte for denne gang på denne måten. 

 

Som 16-åring debuterte han i 0-3-tapet mot Odd på Aspmyra i 2014 og to år senere noterte han seg for sitt første mål i Eliteserien da han scoret borte mot Molde. I 2019 slo han for alvor gjennom og gjorde plassen på midtbanen til sin egen. To seriegull og et sølv er fasit siden han ble "fast" Glimt-spiller og nå er tiden inne for å skille lag. 

– Jeg føler meg trygg på at Glimt kommer til å fortsette å utvikle seg som klubb. At jeg drar åpner en dør for noen andre. Man kan ikke utvikle seg som en ledertype på banen uten å spille, så de bak i rekkene nyter godt av at jeg drar. Jeg forlater klubben i god stand om jeg kan få si det, ler han.

Klar for å reise

Nesten hele livet har unge Berg bodd og levd i Bodø. Nå reiser han for første gang vekk fra hjembyen for å spille fotball.

– Jeg føler meg veldig klar for det. Jeg er egentlig trygg og sikker på meg selv både på og av banen. Det blir en ny utfordring og man må tørre å dra videre og oppleve nye ting om man skal utvikle seg som fotballspiller. 

 

I 2020, første gang Glimt ble seriemestere fikk også Berg oppfylt drømmen om å bli tatt ut på landslaget og i løpet av det påfølgende året tok han stadig en større rolle på landslagsmanesjen. I 2021 noterte han seg for 9 landskamper og totalt i sin Glimt-karriere har det blitt over 130 kamper og rundt 10 scoringer for Glimt-kapteinen. 

– Det artigste i tiden i Glimt er nok det vi har bygd i lag, alle sammen. Den vanvittige utviklinga vi har hatt de siste årene er unik og noe jeg kommer til å huske resten av livet. 

– Tusen takk

Etter at det andre strake seriegullet ble sikret i slutten av forrige uke fikk også Berg utmerkelsen som Årets spiller i Eliteserien 2021. Samme kveld mottok han også den ekstremt høythengende "Kniksens ærespris" på vegne av hele Berg-familien som ble behørig hyllet på Fotballfesten. 

– Det var absolutt et stort øyeblikk. Hele året i år har vært fantastisk og det å kunne avslutte på den måte var rørende og stort. 

Helt til slutt ønsker Berg å si et par ord til Glimt-supporterne som har støttet både han og laget i tykt og tynt. 

– Tusen takk for all støtten opp igjennom årene og på gjensyn. 

FK Bodø/Glimt takker Patrick Berg for alt vi har fått oppleve sammen og ønsker lykke til videre på ferden! Vi sees igjen, kaptein! 

Annonse fra Eliteserien: