Rataj på plass i Bodø: – Glimt er en stor klubb

Tomas Rataj har fullført sin første treningsuke med Bodø/Glimt. Nå gleder han seg til å komme skikkelig i gang.

Annonse:

I midten av mai, på overgangsvinduets siste dag bekreftet FK Bodø/Glimt at klubben har sikret seg Tomas Rataj på et lån ut året. Denne uken var den unge spissen endelig på plass på treningsfeltet på Aspmyra etter flere dager i innreisekarantene. 

– Jeg er veldig glad for å være her. Bodø/Glimt er en stor klubb i Norge og vant ligaen i fjor. Dette blir en stor utfordring for meg, sier Rataj i sitt første intervju med glimt.no. 

På grunn av karantene og landslagspause har han ikke rukket å bli veldig kjent med nye lagkamerater enda, men presiserer at han har blitt tatt veldig godt imot så langt. 

– De er så vennlige her. Spillerne har vist meg rundt i byen og vært veldig snille mot meg. Jeg er faktisk litt overrasket, sier han uten å gå nærmere inn på hva han egentlig hadde forventet. 

IMG_2911.JPG
Tomas Rataj fikk godt vær på sin første trening med laget.

God én mot én 

Rataj kommer til Glimt på lån fra tsjekkiske Opava, hvor han spilte 17 kamper i fjor. Låneavtalen har også en opsjonsavtale som Glimt kan benytte seg av om oppholdet er vellykket. 

Selv beskriver Rataj seg som en rask spiller. 

– Jeg tar gode valg på banen, synes jeg. Eller er jeg rask og god én mot én. Både mot keeper og forsvarsspillere. 

Det lover med andre ord godt for oppholdet i Bodø, men som mange andre trenger nok også Rataj tid til å etablere seg i laget. 

– Det er et steg opp for min del. Det er høyt nivå på trening og veldig mye mer intensivt enn det jeg er vant med. Alle er gode med ballen og veldig raske. Jeg tror jeg må jobbe hardt for å få spilletid her. 

Takket nei til storklubb

Rataj regnes som et stort spisstalent hjemme i Tsjekkia og hadde bare for en kort stund siden muligheten til å reise til en virkelig storklubb i hjemlandet. 

– Jeg hadde muligheten til å dra til Sparta Praha i fjor. De ville mest bruke meg på U18-laget, men jeg ønsket å spille på høyest mulig nivå, sier unggutten. 

I stedet falt altså valget på Bodø og den regjerende seriemesteren i Norge. 

– Siden jeg ønsker å spille på det høyeste nivået ble jeg veldig glad når muligheten for å reise hit dukket opp, avslutter han. 

 

Annonse fra Eliteserien: