Retter en stor takk til Elkem – Tilbake i helhvitt mot LSK

Den grønne tredjedrakten blir ikke med til Åråsen denne gangen

Annonse:

Foto: NTB

Da Bodø/Glimt onsdag i forrige uke møtte Lillestrøm på Åråsen i cupens semifinale lanserte Glimt også årets tredjedrakter. Draktene var lys grønne og en hyllest til samholdet, tilhørigheten og vennskapet i fotballen, samtidig som vi ønsket å oppfordre alle til å bry seg om hverandre. 

Les mer om årets tredjedrakt her

Men drakten skapte også noen utfordringer. For den lyse grønne fargen ble et problem for en av våre spillere som sliter med å skille enkelte farger fra hverandre. Fargesvakhet, eller fargeblindhet som det ofte feilaktig blir omtalt som. 

Dermed ble det utfordrende, sannsynligvis også for enkelte i publikum og foran TV-skjermene å skille lagene fra hverandre.

Derfor har alle steiner i løpet av uka blitt snudd opp ned for å finne en løsning foran nok et møte med LSK på bortebane på søndag.  Den svarte andredrakten, også kalt nordlysdrakten kunne ikke brukes grunnet LSKs svarte detaljer på ermer og shorts. Glimts vante gule drakt var naturligvis også helt utelukket. 

Den siste løsningen var å gå tilbake i fjorårets garderobe å lete frem en kjent og kjær bortedrakt. Den hvite drakten fra 2021 og 2022 kunne kanskje brukes?

Ja, men da måtte vi ha hjelp av våre herlige samarbeidspartnere. Glimt har nemlig fått nye draktpartnere siden 2022, men Elkem, som i år pryder skuldrene på Glimt-drakten var ikke vanskelige å be. 

Uten å verken sukke eller mukke ga de tommel opp for at Glimt i denne ene kampen kan bære fjorårets bortedrakt for å hjelpe både spillere og publikum å skille draktene fra hverandre. 

FK Bodø/Glimt ønsker å takke Elkem for å ha vært forståelsesfulle og behjelpelige foran kampen på søndag. 

Glimt blir altså helhvite mot Lillestrøm, akkurat som i 2022 da Hugo Vetlesen og resten av de helhvite kunne juble for 4-1-seier på Åråsen. 

Annonse fra Eliteserien: