Tom Dent.

Ringen er sluttet for Dent

Tom Dent har pakka baggen og setter kursen mot Trøndelag

Annonse:

I november 2016 fikk Tom Dent, opprinnelig fra Bournemouth i England tilbud om jobb i Bodø/Glimts akademi. En jobb han ikke nølte lenge med å takke ja til. 

Den første kampen til Bodø/Glimts A-lag etter at Tom Dent fikk jobben var hjemme mot Viking mot slutten av jubileumssesongen. Glimt kjempet mot nedrykk og tapte kampen 0-2. Dermed var en tur ned til OBOS-ligaen ikke til å unngå for de helgule. 

Siden det har det bare gått én vei for Dent og Bodø/Glimt. 

– Å se Håkon Evjen spille er den største gleden

I sine fire år i Bodø/Glimt har Dent vikariert litt for Jonas Ueland Kolstad på A-laget, samtidig som han har vært ansvarlig for de såkalte "brospillerne". Det er de spillerne som er i skorpa mellom første- og andrelaget. 

– På fire år har jeg opplevd ett opprykk, ett seriesølv og ett seriegull med Bodø/Glimt. Det er vanvittig, sier Dent til glimt.no

Men det er først og fremst på akademiet Tom Dent har brukt sin tid på Aspmyra til. 

– Da jeg kom til Bodø/Glimt hadde klubben et bra akademi, men siden førstelaget har utviklet seg så fort har vi måtte henge på. Vi har tatt ting til et nytt nivå. Det har vært gøy, sier han og trekker frem spesielt én hendelig som unik. 

– Å se Håkon Evjen spille for første gang har vært den største gleden. Da skjønte jeg hvordan en internasjonal spiller ser ut. 

Sjef for Glimts andrelag

Dent har i hovedsak, og mesteparten av tiden vært hovedtrener for Glimts gutter 16-19, også omtalt som andrelaget. 

– Det har vært morsomt, sier han på engelsk, selv om han i løpet av sine år i Norge har lært å beherske språket.

Tom Dent fikk sin debut på A-lagsbenken i hjemmekampen mot Jerv i OBOS-ligaen i 2017
Tom Dent fikk sin debut på A-lagsbenken i hjemmekampen mot Jerv i OBOS-ligaen i 2017

– Men det har også vært "learnful". Eller som dere sier i Norge, læringsrikt. Det har vært skummelt, men først og fremst en stor ære å være involvert i det som skjer på Aspmyra. 

I tillegg til en fortid i Follo har Tom Dent også vært innom Stjørdals Blink i andredivisjon. Nå tar han turen tilbake til Blink, denne gangen som hovedtrener. 

– Forferdelig å følge med

Stjørdals Blink ligger akkurat nå på kvalikkplass i OBOS-ligaen. Den kvalikkplassen som risikerer andredivisjonsspill. Derfor følger han naturligvis innspurten nøye. 

– Det er forferdelig å følge med! Men uansett hvordan det måtte gå er jeg klar for jobben. Klubben har utviklet seg og er rigget for OBOS-spill. De må bare overleve i år, sier Dent, som vet hva som står på spill. 

I årets siste kamp skal Stjørdals Blink spille borte mot Jerv. Vinner de beholder de plassen. Taper de må de spille kvalifisering for å overleve. Akkurat det scenarioet har Dent vært med på før. Som trener for Follo endte siste serierunde borte mot Jerv på verst tenkelig vis. Eller som Dent sier:

– That didn't end well!

Les mer om Dents forrige møte med Jerv her

Fremtiden er lys for Glimt

For fremtiden har Dent planer om å etablere Blink i OBOS-ligaen, og ønkser også Bodø/Glimt lykke til videre. 

– På fire år har jeg opplevd ett opprykk, ett seriesølv og ett seriegull med Bodø/Glimt. Det er vanvittig!

— Tom Dent

– Bodø is home now! Fremtiden er lys for Glimt. Det er ikke noen grunn til å frykte at spillere som for eksempel Berg og Bjørkan ikke skal erstattes. Talentene står i kø. 

Han håper også at Glimt kan nyte godt av å ha en gammel kjenning i OBOS-ligaen. 

– Da vet jeg at jeg får gode spillere og de vet at de kan sende talentene sine til en de kjenner og stoler på. 

På lørdag om én uke spiller Glimt årets siste kamp, noe som også blir Dents siste kamp på Aspmyra for en stund. Som den første er det Viking som står på motsatt banehalvdel. 

Den første kampen var på mange måter kampen som sendte Glimt ned i OBOS. Etter den siste mottar de helgule beviset på at de er seriemestere 2020. Ringen er sluttet, og for Dent sluttet den ikke i nærheten av hvor den startet.

Vi ønsker Tom Dent lykke til i sin jobb som hovedtrener i Stjørdals Blink og takker så mye for jobben han har gjort hos oss! 

Annonse fra Eliteserien: