Saltnes om generalprøven: – Klarer ikke holde det oppe

Glimt vant 3-2 mot Elfsborg, men har mye igjen å jobbe med.

Annonse:

Torsdag kveld vartet Glimt opp med en 3-2-seier i den siste generalprøven før årets første tellende kamp neste uke. De helgule startet best og kjørte over sin svenske motstander i første omgang, men Elfsborg var på høyde med nordlendingene i den andre. 

Kaptein, Ulrik Saltnes fant ikke mye glede i et betydningsløst resultat, og leter heller etter ting å forbedre etter gårsdagens kamp. 

– Vi roter mye og sliter i ganske mange faser. Vi taper for mange dueller. Vi får ikke kontroll over kampen.

Frustrerende

For selv om seier 3-2 mot et av Sveriges beste lag i fjor, isolert sett er et bra resultat, så fant ikke brønnøyværingen mange lyspunkter i kampen. Selv den tidvise overkjøringen i førsteomgang ble frustrerende. 

– Ja, men det er gjerne det som er så frustrerende. Vi kan kjøre fullstendig over dem, men vi klarer ikke å holde det oppe. 

Men vi vet hva en dårlig generalprøve ofte betyr. På torsdag møter Glimt Celtic på bortebane i play-offen til sluttspillet i UEFA Europa Conference League. Det blir en helt annen kamp, og laget tar med seg mye lærdom fra oppgjøret mot Elfsborg. 

– Det er nok mange interessante videoklipp å ta med seg fra kampen i går, så det blir spennende å se, forklarer Saltnes.

Ingen svartmaling

Selv om flere virket litt "nerrimella" etter kampen mot Elfsborg er det ikke helsvart. Laget har kommet godt i gang, og har fortsatt en god treningsuke før alvoret starter på torsdag.

– Det var bra innimellom, vi må bare få det frem oftere.

– Hvor vil du si at laget ditt står nå, én uke før det smeller?

 Det har vært litt rotete og det har vært mye inn og ut, sier han og henviser til hyppige bytter i treningskampene.

– Vi har ikke fått stått en samlet gjeng så lenge som vi håpet på, men det er mye bra også. Vi ser egentlig ganske bra ut til at det er på denne tiden av året. 

Se hele intervjuet med Saltnes her: 

Se også: Hugo Vetlesen gjester 4-3-3

 

Annonse fra Eliteserien: