DSC03700

Samhold og fotballglede i sentrum

Bodø/Glimt Gatelag og Bodø/Glimt Veteran møttes til vennskapelig fotballkamp.

Annonse:

I Glimt finnes det to ulike gatelag: Bodø/Glimt Gatelag og Glimtvis

Nesten ett år etter oppstarten av Bodø/Glimt Gatelag har laget endelig spilt sin første fotballkamp. Kampen ble arrangert mot Bodø/Glimt Veteran. Gatelaget har ei fast trening i uka, hvor de først spiser felles lunsj, for deretter å spille en time fotball. Etter hver trening samles spillere og trenere i garderoben for en hyggelig fotballprat.

Et annet fotballag uten noe særlig kamptrening de siste årene er Bodø/Glimt Veteran. Fotballaget består av tidligere Glimt-legender og andre veteraner med stor fotballinteresse. På laget finner vi blant annet spillere som Harald "Dutte" Berg, Jakob Klette og Steinar Birkelund.

Det har i lang tid vært snakk om å få til en kamp mellom gatelaget og veteranene, men av ulike årsaker har det ikke vært mulig før nå. Selv om kampen endte med seier for veteranene, er den største seieren for mange av deltakerne selve deltakelsen.

DSC03730.jpg
Bodø/Glimt Gatelag og Bodø/Glimt Veteran sammen etter kampen i Nordlandshallen.

Bodø Kommune og Fotballstiftelsen med på laget

Frode Carlos Verstad etter kampen mot Bodø/Glimt Veteran.
Frode Carlos Verstad etter kampen mot Bodø/Glimt Veteran.

Gatelaget er et samarbeidsprosjekt mellom Glimt og Bodø Kommune. Her møtes mennesker med rusrelaterte og/eller psykiske utfordringer for å spille fotball én gang i uka. Målet med treningene er å skape vekst i spillernes liv gjennom aktivitet og sosiale samlinger. 

Frode Carlos Verstad fungerer som bindeledd mellom kommunen, spillerne og Glimt. Hovedoppgaven til Verstad er å rekruttere deltakere, følge de opp og koordinere treningene sammen med aktivitetsleder i Glimt, Cato Moan. 

– I oppfølgingstjenesten er vi opptatt av å få folk ut fra stua si, da er idretten en perfekt arena! Du trenger ikke å være interessert i fotball for å være med, men du bør være interessert i fellesskapet, sier Verstad.

Kun ett år etter oppstart merker de synlige endringer hos enkelte spillere. 

– Vi merker at de åpner seg mer opp, og tør å delta i samtaler og diskusjoner. Flere av deltakerne opplever mestring på et nytt nivå. Denne mestringsfølelsen ser vi at de tar med seg hjem fra trening. 

–Deilig å ha noe å gå til

Daniel Toftesund spiller på Gatelaget, og har vært med siden oppstarten for rundt ett år siden. Toftesund har funnet mye glede gjennom fotballen det siste året. 

– Én gang i uka føler jeg at jeg blir tatt tilbake til «løkkefotballen» som jeg spilte som guttunge. Det er en veldig deilig følelse å ha noe å gå til. Hadde det ikke vært for fotballen hadde jeg nok bare vært hjemme alene og spilt dataspill, sier Toftesund.

DSC03583.jpg
Daniel Toftesund er glad for å spille fotball en gang i uka.

For Toftesund og resten av gjengen er det første gang de får spilt fotballkamp sammen. 

– Jeg ser en helt ny type motivasjon hos laget i kamp kontra på trening. I dag var første gang jeg kjente på skikkelig nervøsitet før trening. Vi har nok litt konkurranseinstinkt hele gjengen, ler Toftesund. 

Gatelaget har hatt treninger siden november og det er allerede mellom 10 – 15 faste deltakere hver trening, likevel er det god plass til flere på laget! 

–Vi vet det er flere der ute som kunne hatt glede av bli med og spille fotball, og her er alle velkommen! Både gutter og jenter i alle aldre er velkommen til å være med, avslutter Toftesund. 

Om du eller noen du kjenner er interessert i Gatelaget, ta kontakt med Cato Moan på telefon 906 11 298 eller Frode Carlos Verstad på telefon 907 73 195. 

Bodø/Glimt Gatelag

  • Gatelaget er et samarbeidsprosjekt mellom Bodø/Glimt og Bodø kommune.

  • Gatelaget er en arena hvor mennesker med rusrelaterte og/eller psykiske utfordringer får faste rutiner, meningsfull aktivitet og følelse av mestring.

  • Gatelaget er et sted å utvikle og etablere en rusfri identitet, og et sted for å tro på seg selv og andre.

  • Gatelaget er et lavterskeltilbud der det stilles få krav for deltakelse og hvor de bestemmer hvor store eller små skritt de ønsker å ta av gangen.

  • Treningstid: Onsdager 12:00 – 14:00 i Nordlandshallen (Hver trening starter med felles lunsj klokken 12).

 

Annonse fra Eliteserien: