- Sannsynlig at han får sin hjemmedebut

Årets siste hjemmekamp er i anmarsj. Her er trenerens betraktninger før oppgjøret mot Åsane.

Annonse:

Det nærmer seg slutten av sesongen, og fotballåret 2017 er snart over for Bodø/Glimts del. Opprykk og seriemesterskapet er for lengst i boks og nå handler det bare om å gjøre ferdig de siste formalitetene før laget kan ta seg en velfortjent ferie. 

Nå står sesongens siste hjemmekamp for tur, og Glimt-laget har mye å revansjere foran sitt eget hjemmepublikum. Forrige hjemmekamp endte nemlig i begredelige 1-3 for Levanger, før skuta endret kurs i farvannet i Grimstad. 

- Det var deilig å slå Jerv. Det var en sterk seier på et uvant underlag og med så mange unge spillere på banen. Det at vi klarer å slå et såpass sterkt lag som Jerv var veldig gledelig, sier Aasmund Bjørkan dagen før Glimt skal vinke farvel til OBOS-ligaen i Bodø. 

Mye som motiverer

Bodø/Glimt har som nevnt allerede avgjort i toppen av tabellen. For gjestende lag Åsanes del er det ikke mye å spille om der heller. De sikret plassen forrige runde og vet at de skal spille i OBOS-ligaen også neste sesong. 

Artikkelen fortsetter under videoen


- For vår del er det mye som motiverer inn mot kampen. Det er en del rekorder som kan slås. Vi har allerede blitt det glimtlaget som har scoret flest mål, men vi kan også bli det glimtlaget som tar flest poeng på dette nivået. Det har vi veldig lyst til, sier han og legger til;

- I tillegg har vi jo alle tiders mulighet til å få tidenes toppscorer på nivå to i norsk fotball, sier han og hinter til Kristian Fardal Opseths mulighet til å bli den mestscorede spilleren i én sesong på dette nivået. Da trenger han minimum tre mål til på de to siste kampene. 

Les mer om Glimts målrekord her

Flere unge spillere på banen

Underveis i kampen mot Jerv i Grimstad på søndag var det flere unge glimtgutter på banen. Fredrik André Bjørkan og Jens Petter Hauge startet for de helgule og i løpet av kampen kom både Håkon Evjen og William Arne Hanssen inn. Nå varsler treneren at det er aktuelt at ungguttene får vise seg frem for hjemmepublikumet. 

- Det er stor sannsynlighet at Håkon Evjen får sin hjemmedebut her på søndag. Det kan også hende at vi har enda yngre gutter med oss på benken som er aktuelle for innhopp. For eksempel Runar Hauge, så det blir veldig spennende, avslutter Bjørkan. 

Husk kampstart på Aspmyra stadion klokken 12:00 på søndag. Billetter til årets siste hjemmekamp kjøper du her.

Annonse fra Eliteserien: