Seieren glapp på overtid: – Det er stor forskjell

Kjetil Knutsen måtte se at fordelen røyk i siste sekund, men har ikke gitt opp håpet om avansement.

Annonse:

Det var en litt merkelig kamp i den litauiske hovedstaden i går kveld. Zalgiris Vilnius kom ut i hundre og sjokkerte bodøværingene i starten. Allerede etter 11 minutter hadde hjemmelaget hatt ett skudd i tverrliger, ett i stanga og ett i nettet.

– Vi taper dueller i begynnelsen, de er ekstremt nært til å score 2-0 også, så i starten av kampen henger vi virkelig ikke med, sa Kjetil Knutsen etter kampslutt.

Utover i den første omgangen roer det intense presset fra hjemmelaget seg og Glimt er mer med i kampen uten at de helgule klarer å skape allverden av sjanser. Knutsen ble også tvunget til å gjøre endringer på laget i pausen, og når dommeren blåste i gang andre omgang var det et heltent Glimt-lag på banen.

Utlikning og ledelse

For med debutant Amahl Pellegrino på banen fikk Glimt fart på sakene, uten at han selv tar noe av æren for det. Den som skal ha mye av æren er Ulrik Saltnes som først reduserte med hodet på corner, før han dundra ballen i krysset like etterpå.

– Vi flytter backene våre sinn og får indreløperne høyere i banen. Etter scoringene til Ulrik går de tom for energi og vi får overganger og rom overalt, konkluderer sjefen.

Men Glimt klarer ikke utnytte de rommene de får i særlig stor grad, selv om de skaper en del muligheter til å punktere kampen. På dette tidspunktet er ikke Zalgiris med i kampen, men det snur mot slutten.

– På ett eller annet tidspunkt har vi funnet ut at vi skal begynne å spille bakover istedenfor og da mister vi det momentumet vi hadde. Det er utrolig skuffende at vi inviterer de inn i kampen på overtid. Det er stor forskjell på 2-1 seier og et 2-2-resultat, er sjefens dom.

– Det er bare irriterende

For på overtid kommer Zalgiris til den ene sjansen de trenger for å melde seg på før returoppgjøret i Bodø førstkommende torsdag. Et innlegg treffer pannebrasken til en litauer som header ballen i en lekker bue over en sjanseløs Nikita Haikin i Glimt-buret.

– Det er bare irriterende. Jeg fryktet det litt for det var ikke nok energi på de siste som kom inn. Det må bety mer å spille kamper, sier Knutsen ærlig og brutalt.

Etter kampslutt var det helt klart hjemmelaget som hadde mest å juble for. De feiret med supporterne som om de hadde vunnet kampen, uten at Knutsen går med på at det gir Glimt et mentalt overgrep.

– Isolert sett reiser vi hjem med et ok resultat. Nå skal vi på hjemmebane, men det er klart at når de skal score på slutten gir det dem betraktelig større muligheter inn i den neste kampen. Vi møter et veldig robust lag, mer robust enn jeg trodde. Vi må ta nærduellene også håper jeg at i har både ett og to gir i neste kamp mot Zalgiris, avslutter han før han og resten av Glimt-gjengen satte kursen mot Bodø sent torsdag kveld.

Billetter til hjemmekampen mot Zalgiris slippes søndag kveld. Sesongkortinnehavere vil få tilsendt sine billettkoder fredag ettermiddag.