Seiret på Aspmyra: – Møter en sterk motstander

Glimt sikret det første stikket. Nå venter en knalltøff bortekamp i Zagreb.

Annonse:

På et historisk og feststemt Aspmyra var det Bodø/Glimt som var det beste laget i Champions League-play off-kampen mot Dinamo Zagreb tirsdag kveld. 

Amahl Pellegrino sørget for at Glimt vant 1-0 og dermed har forspranget før returkampen i Zagreb om en uke med sitt hodestøt etter rundt 37 minutter. 

Vinneren av dobbeltoppgjøret tar steget inn i gruppespillet i verdens mest prestisjetunge fotballturnering. 

– En middels kamp

Etter kampen møtte Kjetil Knutsen pressen i den gamle bowlinghallen på Aspmyra. Han var litt delt etter Glimts prestasjon mot den kroatiske storklubben. 

– Vi er i play off til Champions League, og møter en sterk og smart motstander som har masse erfaring. Vi får ikke grepet i kampen slik som vi ønsker. Prestasjonsmessig spiller vi en middels kamp, konkluderte han. 

_DSC0459.jpg
J-feltet og resten av Aspmyra-publikummet var makalaust fantastiske og enestående tirsdag kveld. Foto: Kent Even Grundstad

Tidvis var kampen i Bodø oppstykket med lange avbrekk i spillet, men Glimts trener lot seg ikke provosere av drøying av tid fra gjestene. 

– Det er en del av internasjonal fotball. Det er kun en som kan håndtere det og det er dommeren, han styrer den type ting. Vi skal ikke la oss prege av det. 

Et godt utgangspunkt

Resultatet i tirsdagens kamp legges sammen med resultatet i neste ukes kamp, og vinneren går inn i gruppespillet. Taperen må nøye seg med Europa League, som heller ikke er noe dårlig for en klubb på Glimts størrelse. 

Utgangspunktet er godt og enkelt. Glimt leder med ett mål, og må unngå å tape kampen med to mål eller mer for å ha sjanse til å ta seg videre. 

– Jeg tror det er viktig å se på utgangspunktet vi har. Kampen minner meg veldig om kampen mot AZ her hjemme i vinter. Vi ønsker alltid et bedre utgangspunkt og vi må forberede oss og jobbe ut fra der hvor vi er nå, sier Knutsen. 

For ordens skyld. Glimt ledet 2-1 mot AZ etter hjemmeoppgjøret og tapte bortekampen med samme siffer. Kampen endte dermed i ekstraomganger, og Glimt utliknet til 2-2  før fulltid, og vant dermed kampen 4-3 sammenlagt. 

– Vi møter et lag med erfaring. Det blir en annen fotballkamp med trøkk fra tribunen. Vi må være forberedt. I dette spillet får vi alltid overraskelser. Vi har alt å vinne i den siste kampen! Det kan bli en kamp som gir mer rom og muligheter. Jeg må få litt mer tid til å gruble på en kampplan, svarte Knutsen etter tirsdagens kamp. 

– Ikke den letteste reisen

En som høstet mye skryt fra pressekorpset etter kampslutt var Glimts midtstopperbauta, Isak Helstad Amundsen. Ungggutten har fått sjansen i Brede Moes skadeavbrekk og har plukket opp hansekn betraktelig. Tirsdag spilte han seg til en 9'er på børsen hos Avisa Nordland og fikk også fine skussmål av sjefen sjøl. 

_DSC1380 1.jpg
Isak Helstad Amundsen høstet mye skryt etter kampen mot Dinamo Zagreb. Foto: Kent Even Grundstad

– Isak har tatt fantastiske steg, det er sånn vi liker det i Glimt. Han tør å ta ballen med seg å skape ubalanse og han viser at han har en kraft i seg til å jobbe beinhardt. Han har ikke hatt den letteste reisen, men han viser hvor han vil. 

Også bortelagets trener bet seg merke i prestasjonene til Helstad Amundsen i løpet av de første 90 minuttene. 

– Han kom til Glimt og vi så det var noe med han. Vi hadde gode midtstoppere i Glimt, han har konkurrert med (Marius) Lode, (Marius) Høibråten og (Brede) Moe om en startplass. Det at han har slått til og prestert på et så høyt nivå var litt overraskende. Han har evnen til å fokusere på det han kan gjøre noe med. Jo, høyere nivå du er på, jo mer tålmodig må du være. Vi skal ikke snakke han helt opp i skyene for han har fortsatt mye å lære, sa Knutsen.

Pelle- og publikumsskryt

Helstad Amundsen var ikke den eneste som fikk skryt av Knutsen etter Glimts Champions League-seier foran åtte tusen Glimt-supportere. Også Amahl Pellegrino fikk velfortjent skryt av sjefen etter at han ble kveldens eneste målscorer og matchvinner. 

– Pellegrino er en så kalt "late bloomer". Mye av grunnen til at han lykkes er drivkraften hans – han elsker fotball! Jeg blir aldri overrasket når han setter ballen i mål. Vår tankegang og hans kvaliteter passer godt sammen. Det er gøy at han opplever scoring på en internasjonal scene. Han er et forbilde for alle som ikke lykkes tidlig, og som tenker at de vil legge opp.

_DSC1543 1.jpg
Amahl Pellegrino ble matchvinner mot Dinamo Zagreb tirsdag kveld. Foto: Kent Even Grundstad

Så var det de åtte tusen på tribunen da. Sjeldent har Aspmyra vært mer hjemmebane for Glimt enn på tirsdag. En enorm energi og intensitet i publikum var virkelig med på å dra kampen i Glimts favør.

– Jeg satt på toalettet da spillerne løp ut til oppvarming, så jeg fikk det ikke med meg skikkelig, men jeg hørte det faktisk helt inn på do, sier Knutsen til stor latter fra pressen.

– Det er 8000 gule på tribunen i kveld. Opplevelsen for meg på linjen er helt utrolig. Publikumet vi har nå er på et høyt nivå og helt fantastisk!

Annonse fra Eliteserien: