Semifinaleklare Glimt: – Imponerende at vi står igjen med friskest bein

Glimt valset videre i cupen etter festkveld på Aspmyra.

Det ble nok en festkveld på Aspmyra etter at Glimt valset over Lillestrøm og dermed også videre i cupen. Etter at LSK kom best i gang våknet Glimt-laget og ga seg ikke før det sto hele 4-1 på måltavla.

Glimts mål ble scoret av Runar Espejord, Elias Hagen, Amahl Pellegrino og Victor Boniface. Vi har tatt en prat med de to førstnevnte målscorerne.

– Vi kommer fra Nederland med 120 minutter i beina og det merkes litt, men vi står godt i det og har troa på det vi holder på med, oppsummerer Espejord kort.

Han fikk æren av å score Glimts første mål for kvelden. Etter 37 minutter skrudde han et nydelig innlegg fra Brice Wembangomo rundt LSK-forsvaret og via stanga og inn til utlikning 1-1. For første gang i hans karriere med et hjemmepublikum i ekstase på Aspmyra.

– Det er ikke mitt første på Aspmyra, men det er det første i gul drakt. Det var en ny opplevelse. Det var veldig, veldig deilig, konkluderer han.

– Kvikna til

Runar Espejord og Glimt kom ikke spesielt heldig ut fra start. Allerede etter 13 minutter tok LSK ledelsen etter en svært enkel scoring. Men i kjent Glimt-stil lot ikke laget seg prege nevneverdig av det.

– Personlig så kjente jeg at jeg var sliten, men etter et par albuer i fleisen fra Ogbu så kvikna jeg til. Vi jobber og kjører på og så lenge vi har troa så får vi betalt. Kampen åpner seg veldig etter hvert, og vi klarer å straffe de. Det er imponerende at det er vi som står igjen med mest friskest bein på slutten.

Også Elias Hagen tegnet seg på målscoringslista i kveld. Unggutten startet kampen på benken, men kom inn for Sigurd Kvile etter pause.

– Det var gøy å spille i dag. Det var også gøy å score, så det var deilig. Vi snakka jo nettopp om det, sier han og hinter til hans gjesteopptreden i Glimt-podkasten 4-3-3 der han nettopp nevnte at han ønsker å score flere mål.

Det gjorde han på første mulighet, og håper det blir flere.

– Veldig gjerne! Ingenting er morsommere enn å score mål.

– Semifinale er veldig gøy

Nå skal altså Bodø/Glimt spille semifinale på Aspmyra i april. Motstanderen er Viking, det ble klart etter kveldens trekning.

– Cup og semi på hjemmebane er veldig gøy. Det er bare å komme på kamp, så skal vi levere på banen, oppfordrer Oslo-gutten, med fortid i Lillestrøms akademi.

Etter en klønete start viste både han og resten av laget at de har mye fotball inne allerede så tidlig i sesongen.

– Vi får ikke en så god start, men vi spiser oss inn i det. I andre omgang spiller vi som vi vil og pleier å spille. Vi får flere og flere sjanser og da kommer både 3 og 4. Det er jo tidlig, men på en annen måte er det snart seriestart. Så det er bra. Mye gøy å ta med seg, blant annet kom Sørli tilbake. Han har jobba hardt, så det fortjente han.