Setter på turboen: – Vi jobber knallhardt

Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt har vært én uke i Spania og oppsummerer treningsuka.

Annonse:

I forrige uke byttet Glimt ut snø, vind og vær i Bodø med strøkne gressmatter, gode temperaturer og en perfekt oppladning til nok en viktig og tøff sesong for den regjerende seriemesteren. Etter én uke i Spania oppsummerer sjefen treningshverdagen. 

– Først og fremst har vi kommet til fantastiske forhold og jeg føler at spillerne jobber godt, sa trener Kjetil Knutsen etter søndagens treningsøk på La Finca utenfor Elche i Spania. 

Laget har vært samlet i to uker og sesongoppkjøringen er for alvor i gang. Nå som den første uka i Spania er over setter trenerteamet foten på gasspedalen inn mot torsdagens treningskamp mot danske Esbjerg. 

– Nå er vi forbi den første treningsuka og nå går vi inn i normal kampsyklus og skal trene med høy intensitet før vi går inn i den neste kampen. Vi jobber beinhardt for å få fremgang hver eneste dag. Det aller viktigste er å levere høy kvalitet i dag og deretter tenke på morgendagen, sier Knutsen. 

Annerledes oppkjøring

Søndag var laget samlet på feltet og det var bra trøkk og høy intensitet på spillerne under den deilige spanske sola. 

– Det er et bra løft i dag. De har fått lov å restituere etter kampen på torsdag og jeg synes de responderer i dag. Trening skal helst være på et høyere nivå enn i kampene. 

Gode treningsforhold i Spania på treningsleir 2022.JPG
Det er gode treningsforhold på en strøken gressmatte i La Finca i Spania. Foto: Niklas Aune Johnsen

Årets oppkjøring skiller seg betraktelig fra tidligere oppkjøringer, for aldri før har Bodø/Glimt spilt obligatoriske kamper så tidlig som i midten av februar. For om under tre uker møter nemlig Glimt Celtic i play off i UEFA Europa Conference League i Glasgow. 

– Vi har to kamper mot Celtic som kommer tidlig i sesongen Det er utrolig artig og gir oss en enorm boost. Men da må vi også trene annerledes, sier Knutsen, som nå har byttet ut begrepet "treningsleir" med "kampleir".

– Når vi kaller det "kampleir" betyr det at vi går rett inn i kamp og får en normal kamp-syklus. Det er utrolig spennende med tanke på at de er i sesong og vi er i oppkjøringen, men vi har egentlig lite fokus på kampen. Det er treningshverdagen som er viktig nå. 

– Må ikke forvente for mye

I løpet av den første uka i Spania møtte Glimt det ukrainske storlaget Dynamo Kiev. En kamp som endte 1-1. Hver torsdag blir det treningskamp i Spania og det er det en god grunn til. 

– Det er for å være i kampsyklus. Da spiller du kamp, hviler og deretter bygger opp mot neste kamp. Sånn har vi jobbet lenge og det fungerer for oss. Men vi må ha kvalitet hver eneste dag ellers er det ikke noe poeng "å være i syklus". 

Med seg på leiren har Glimt-sjefen fire nye spillere, blant annet Brice Wembangomo som digger forholdene i Spania. Knutsen liker det han har sett av sine nye spillere så langt. 

– Det er egentlig veldig bra. Alle fire er spillere vi har fulgt over tid og har en måte å spille på som passer inn i Glimt. Men de må akklimatisere seg treningene våre. Det er litt vei igjen, men det er spillere vi må gi litt tid og ikke forvente for mye når vi kommer inn i det første kampene. Målet er å få de Glimt-klare til sesongstart. Det tror jeg er det mest realistiske, avslutter han fra solkysten i Spania. 

Se hele intervjuet med Knutsen i videovinduet nedenfor: 

Annonse fra Eliteserien: