Ask Tjærandsen Skau, Gregg Broughton, Tobias Johnsen og Willam Mikalsen.

Signerte sin første proffkontrakt

William Mikalsen, Tobias Johnsen, Ask Tjærandsen Skau har signert med FK Bodø/Glimt.

Annonse:

- Vi har brukt mye tid i løpet av de siste månedene på å planlegge hvordan A-laget skal se ut over de neste årene. En del av denne planleggingen er for å sikre at spillere nærmest A-laget har skrevet proffkontrakter, forteller leder for Akademiet Gregg Broughton. 

I går signerte tre unge spillere sin første proffkontrakt med FK Bodø/Glimt. William Mikalsen (17 år) og Tobias Johnsen (18 år) har begge spilt i Glimt siden de var fem år, mens Ask Tjærandsen Skau (17 år) spilte sine første år i IK Grand, før han som 13-åring kom til Glimt. Mikalsens og Johnsen har signert for to år, mens Tjærandsen Skau skrev under på en treårskontrakt.

- Dette er et veldig stort øybeblikk for meg, spesielt siden jeg har spilt for denne klubben helt siden jeg var fem år, forteller Mikalsen. 

- Dette er et stort steg i riktig retning, sier Johansen.

Ask Tjærandsen Skau stemmer i. 

- Det er et stort øyeblikk.  Bodø/Glimt er en klubb jeg har sett opp til og har hatt lyst til å spille for lenge. Det å nå ha signert er motivasjon til å gå videre og se hvor langt jeg kommer.

Over målet

Broughton håper kontraktene til de tre juniorspilleren vil være til inspirasjon for flere spillere.

- William, Tobias og Ask har takket være deres holdinger og dedikasjon siden januar, fått trene regelmessig med A-laget denne sesongen. Dette er bare første steg for dem, men vi vet de vil bruke kontrakten til å fortsette progresjonen. Dette betyr at vi nå har ni spillere som er født mellom 2001 og 1999 på kontrakt, noe som gir oss en god gruppe med spillere, som nærmer seg A-laget, å jobbe med i løpet av de neste årene. Vi håper også at dette blir en motivasjon for resten av juniorspillerne til å fortsette å jobbe hardt og fortsette å utvikle seg, forteller lederen.  

- Som klubb er vi over målet med at 10% av spilleminuttene er fullført av akademi-spillere under 23 år, og dette burde fortsette å være til inspirasjon for hvilken som helst ung fotballspiller fra Nord-Norge. Jeg vil gi ros til alle ansatte i Akademiet som gjennom årene har jobbet med disse tre spillere og hjulpet dem å nå det nivået de er på nå, avslutter Broughton. 

Motivasjon

Tjærandsen Skau, som spiller sentral midtbane, forteller at det å ha signert proffkontrakt er stor motivasjon.

- Målet er å spille seg fast på A-laget også ta det derifra. Det store målet er nok å komme ut i Europa en eller annen gang, forteller han. 

- Det er vel mange som drømmer om å bli fotballspillere, men det var først når jeg kom til klubben at jeg innså at det kan skje. Og, nå har jeg skrevet mot første proffkontrakt, så da er det et sted i riktig retning, fortsetter Tjærandsen Skau.

- Å bli proff fotballspiller, å kunne leve av å spille fotball er drømmen, sier Tobias Johnsen. 

Han er indreløper/kantspiller, mens William Mikalsen spiller høyrebekk.

- Jeg gleder meg til å fortsette utviklingen min i klubben, målet er å komme seg inn på startelleveren, forteller William Mikalsen.

Annonse fra Eliteserien: