Sjong blir en del av A-laget: – Sett opp til gutta i mange år

Annonse:

Like før helgen satte den unge bodøværingen, Isak Sjong pennen på papiret og sikret seg sitt livs første A-lagskontrakt. Han har allerede debutert på benken for Glimts A-lag i Europa og cupen. 

– Det har vært en drøm helt siden jeg var liten, egentlig. Det kom litt tidligere enn jeg trodde, så det har gått veldig fort. 

Sjong ble brått med Glimt på treningsleir tidligere i vinter, og imponerte åpenbart på trening. 16-åringen fikk også plass i Glimts europatropp foran møtene med Lech Poznan, selv om han ikke fikk spilletid.

– Pappa var entusiastisk

For da telefonen fra Glimt kom i januar fikk han ikke lang betenkningstid, men det trengte han ikke heler.

– Jeg fikk én dags varsel. Pappa ringte og var ganske entusiastisk. Jeg dro til Fauske for å spille kretskamp, og så rett til Spania morgningen etter, forteller han. 

DSC04728.jpg
Burvokter: Isak Sjong er klar til å være skuddstopper på Aspmyra. Foto: Rune Larsen

Det å være førstereis med en stor og solid tropp kan være skremmende, men etter et par dager var han godt inne i varmen. 

– Jeg var litt nervøs de første to, tre treningene, men så hang jeg godt med og fikk en fin utvikling de ukene jeg var der. 

Varmet opp foran 40 tusen i Polen

Etter oppholdet i Spania ble unggutten tatt opp i Glimts Europa-tropp og satt på benken under begge oppgjørene mot Lech Poznan. Opplevelser som sitter i en ung kropp. 

– Det har vært helt uvirkelig. Det har gått så fort at jeg ikke har hengt med selv en gang. 

Og da han løp ut til oppvarming i Poznan var det nærmere 40 tusen på tribunen som holdt pipekonsert, men unge Sjong vendte seg mot de tilreisende fra Bodø og applauderte på vei ut. 

– Jeg nøt virkelig øyeblikket, sier han. 

– Har sett opp til gutta i mange år

Nå som han endelig er en del av A-laget til Glimt er et av mange mål på veien mot drømmen nådd. 

– Jeg har sett opp til de gutta her i mange år, og føler jeg har gjort alt for å å nå hit. Jeg har alltid drøm om å spille for Glimt. Det har vært førsteprioritet. Nå drømmer jeg om landslaget og Champions League. 

Men selv om den unge mannen drømmer stort er han tydelig på at fokuset nå handler om å fortsette å lære og utvikle seg i Glimt. 

– Nå blir det mindre skole fremover, men NTG er flinke til å legge til rette for at jeg kan spille fotball på dagtid. 

Mer fokus på keepere

Isak Sjong danner nå keeperteam sammen med Julian Faye Lund og den unge bodøgutten Magnus Brøndbo. Det er med andre ord to unge lovende keepere fra Bodø i troppen, noe som nok gleder mange supportere. 

– Akademiet har kanskje ikke hatt så mye fokus på keepere tidligere, men de siste årene har vi fått mye mer oppfølging, sier han, og forteller om egne keepertrenere tidlig. 

Kanskje var det litt tilfeldig at han selv ble målvakt, men det er også der han trives. 

– Jeg ble vel bare satt i mål fordi jeg var høy, og det fungerte fint. De fortsatte i alle fall å plassere meg der. Jeg har alltid vært keeper, og alltid likt best å stå i mål. 

– Det er naturlig for han å stoppe baller

Trener Jonas Kolstad i Bodø/Glimt har kjent og fulgt Isak Sjong i mange år og har svært gode skussmål til den siste keepererværvelsen.

– Jeg har kjent han siden han var liten, siden han har spilt på lag med nevøen min. Jeg så tidlig at det var veldig naturlig for han å stoppe baller. Det er klart at han er en spennende keeper, som vi har troa på, sier han, og påpeker at det nå er opp til Sjong og klubben å sørge for at han tar de neste stegene. 

– Hva kan du si om inntrykket han har gitt de siste månedene?

– Han ble med på treningsleir på kort varsel, og har hatt en veldig fin utvikling. Han fant fort sin plass hos oss, og har nok fått opplevd litt sjokk både med treningsmengde og tempo. Det har ført til litt vondter, men det har gått seg til. 

Kolstad avslutter med å skryte av jobben som gjøres i akademiet og keepertrener Alex Jensen for at det nå er to bodøkeepere i troppen, og flere talenter i akademiet. 

Annonse fra Eliteserien: