Sondre Sørli på trening på Aspmyra stadion.

Sondre hyller supporterne: – Utrolig viktig for oss

Det kribler i beina til Sondre Sørli før seriestart.

Annonse:

– Det er dette vi har jobbet for hele sesongoppkjøringen, så det skal bli godt å komme i gang igjen. Det føles veldig bra nå, så vi gleder oss til å slippe ut energien på banen, sier Sondre Sørli til glimt.no. 

Mandag 1. april klokken 14:30 venter Fredrikstad på bortebane. En motstander Sørli ser fram til å møte igjen. 

Laget fra «Plankebyen» var sist på øverste nivå i Norge tilbake i 2012. Da havnet Glimt på 5. plass i 1. divisjon. Lagene møttes sist i 2017 i 1. divisjon. 

– Jeg har spilt mot dem før. De har en fantastisk stadion og fantastiske fans, så det kommer nok til å bli en fight. Det blir en kul opplevelse for dem og for oss, men jeg tror det blir en tøff kamp, sier Sørli. 

Har du hørt siste episode av 4-3-3 hvor Halvdan Sivertsen er gjest? Perfekt for påskekosen. Hør podkasten nedenfor, eller der du hører podkast: 

God form

Sesongoppkjøringen 2024 har vært av det skadefrie slaget for Sondre Sørli. Etter sesongen 2022 valgte Sørli å operere, slik at fjorårets oppkjøring ikke ble optimal. 

Denne gangen starter han sesongen i god form. 

– Kroppen er god og kjennes bra ut. Det er et veldig godt utgangspunktet, så jeg er klar. 

Høyrekanten startet både hjemme og borte mot Ajax i playoff til Conference League. På grunn av Ajax-kampene føler Sørli at Glimt har hatt to sesongoppkjøringer. 

– Vi har på en måte delt pre season i to, en inn mot Ajax og en etterpå. Vi har jobbet godt, det har vært bra energi og vi har fått jobbet med det vi skal, så forhåpentligvis er vi klar.

Har du planlagt å legge påskeferien til Østlandet, kan du jo komme til Fredrikstad å støtte Bodø/Glimt i første serierunde fra bortefeltet andre påskedag klokken 14:30. Kjøp billetter til serieåpningen ved å klikke her.

_DSC4853.jpg
Sondre Sørli viste seg fram mot Crystal Palace. 

– Fullt av folk

Hittil i 2024 har Bodø/Glimt terpet mye på det offensive presspillet. Det bekrefter også Sørli. Han håper det vil slå ut i full blomst mot Fredrikstad mandag 1. april. 

– Jeg håper vi fortsetter å skape mange sjanser og at vi er gode offensivt. Vi har jobbet mye med det defensive, en del med gjenvinningsspillet og hvordan vi skal stå høyt i banen. Jeg håper vi får se alt når kampene starter. 

Han er like tydelig på at han også håper å se mange helgule supportere på Fredrikstad Stadion. Det er solgt opp mot 1000 bortebilletter, et antall som får Sørli til å smile bredt. 

– Det er utrolig viktig for oss og ikke minst utrolig kult. Nesten hver kamp vi spiller sør i landet er det fullt av folk på hver kamp, og det er noe vi setter utrolig stor pris på, sier Sørli. 

En løpende Sondre Sørli passes på av Jens Petter Hauge på treningsfeltet i spanske Marbella. Patrick Berg står i bakgrunnen og ser på.
Sondre Sørli i duell mot Jens Petter Hauge på trening i Marbella.

FK Bodø/Glimt inngikk nylig et samarbeid med Bønner i Byen. Se video fra seansen da spillere og supporter Eirik Haugvik skulle velge årets Glimt-kaffe. 

Annonse fra Eliteserien: