Tilbake i Eliteserien med Glimt: – Veldig spesielt

Elleve år etter at han forlot Bodø skal Anders Konradsen igjen dra på seg den gule drakten.

Annonse:

Etter en skuffende Glimt-sesong i 2010 dro Bodø-gutten, Anders Ågnes Konradsen videre i fotballkarrieren sin. Ferden gikk til Strømsgodset, før han dro til fransk fotball og deretter til Rosenborg. 

Elleve år etter er han tilbake i fødebyen for å spille for barndomsklubben og regjerende seriemester Bodø/Glimt. Torsdag kveld gjestet han 4-3-3s live-podkast på Sinus under klubbens Kick Off. Der fortalte han blant annet om hvordan han opplever å være tilbake i klubben.

– Det er veldig mange følelser, egentlig. Jeg har brukt mye tid på å absorbere det. Tiden går fort. Jeg dro herfra i januar 2011 og det har gått på et blunk, og plutselig er jeg tilbake. Det føles først og fremst veldig godt, sa han. 

Men det er ikke bare klubben som har forandret seg siden 2011. I byen popper det ene høyhuset etter det andre opp, men helt ugjenkjennelig er det ikke.

–  Byen er visuelt helt annerledes. Jeg går litt rundt her nede og glaner på høyhus og konserthus. Men følelsen av byen er fortsatt den samme. Og vinden.

Klar for seriestart

I løpet av sesongoppkjøringen i år har Glimt knapt spilt treningskamper. En arena hvor vanligvis hele troppen er involvert for å få kamptrening. På grunn av UEFA-reglementet som sier at bare tre nye spillere kunne spille i sluttspillet, har blant annet Anders Konradsen måtte finne seg i å følge Glimt fra tribunen.

– Det har egentlig vært veldig okei. Det har vært gøy å være med på turene og se kampene fra tribunen og få litt oversikt. Jeg har kunnet studere bevegelser og hvordan de andre løser den rollen jeg har.

Anders Ågnes Konradsen gleder seg til å spille Eliteserien for Glimt igjen. Foto: Håkon Kjøllmoen
Anders Ågnes Konradsen gleder seg til å spille Eliteserien for Glimt igjen. Foto: Håkon Kjøllmoen

– Så du mangler ikke kampform?

– Ja, man må jo spille kamper naturligvis, men treningen i seg selv har jeg hatt veldig godt nytt av. Det er en viss form i anmarsj. 

– Ut-av-meg-selv-opplevelse

Selv om det har blitt få kamper for Konradsen i oppkjøring, fikk han starte mot Lillestrøm i cupen for to uker siden.

– Jeg fikk 70 minutter mot LSK og det var deilig å komme i gang. Fint å få re-debuten på Aspmyra igjen. Det er en lang og spesielt omfattende sesong, så kamper kommer det til å bli nok av. 

– Det var veldig spesielt. Jeg kjente det i magen og fikk en liten ut-av-meg-selv-opplevelse da jeg gikk til stadion for å spille for Glimt igjen. 

Nå er han altså tilbake i moderklubben, men også tilbake sammen med lillebror Morten som også spiller for Glimt. 

– Vi begynner å bli litt lei av hverandre nå. Jeg bor foreløpig hos han, så nå har vi kommet til det punktet at vi spiser to forskjellige middager med airpods i ørene, sier han til latter fra de drøyt 450 oppmøtte i publikum.  

– De har nok ikke glemt oss

Konradsen har spilt for Rosenborg siden høsten 2015 og frem til etter fjoråret. Nå er det gamle lagkamerater som venter i hans første eliteseriekamp for Glimt siden 2009. Men han er ikke helt sikker på hva som venter Glimt på søndag.

– Det er vanskelig å si. De er nok ikke helt der de ønsker å være, men de har et godt og ungt lag så jeg tror det er bra for oss å møte de på det her tidspunktet. De kommer nok ikke til å ta altfor store sjanser, de har nok ikke glemt tidligere kamper på Aspmyra. 

Glimt - Lillestrøm (NM) - Kjollmoen 20220320 0152.jpg
Anders Konradsen var tilbake i Glimt-drakten på Aspmyra for to uker siden. Foto: Håkon Kjøllmoen

Men at RBK kommer til Aspmyra med en plan om å legge seg bakpå og parkere bussen, tror han ikke.

– Det er vanskelig å spå, men jeg håper vi tar kontroll på kampen sånn som vi planlegger. Så om de må ned i bussen er det vår fortjeneste. 

– Det å kle på meg Glimt-trøya igjen har alltid vært et ønske. Det er veldig spesielt det som skjer her nå. Det gjør det ekstra interessant. Det er kjempespennende å få lov å være en del av denne kulturen, fortalte han på Glimts Kick Off. 

Ønsker du å høre hele live-podkasten fra Sinus? Du finner den nedenfor: 

Annonse fra Eliteserien: