To glimtspillere på G16-landslaget

Isak Sjong og Teo Emanuel Hindenes Ingilæ belønnes med plass på G16-landslaget.

Annonse:

25. september ble det klart hvilke G16- spillere som skal til England på den kommende landslagssamlingen. Blant 20 spillere finner vi to glimtspillere: Isak Sjong og Teo Emanuel Hindenes Ingilæ. Guttene er godt inne i landslaget allerede og har vært til stede på flere av årets samlinger.

Med Norge til England

Denne gangen finner samlingen sted 9. – 14. oktober hvor Norge skal spille to privatlandskamper mot Englang i St. Georges Park.

Kampene som skal spilles:
Onsdag 11. oktober: England – Norge -St. Georges Park (tidspunkt ikke klart)
Fredag 13. oktober: England – Norge –St. Georges Park (tidspunkt ikke klart)

Trener Thomas Jacobsen og resten av trenerteamet er godt fornøyd med å ha to spillere til å representere Norge i England.

– Vi er glade for at Teo valgte Glimt. Alta har gjort en solid jobb med spillerutvikling og vi er glad for at Teo fortsatt er en del av G16-landslaget. Han har fått vist at han er en god indreløper som vi har stor tro på kan ta flere steg hos oss. Det er en fordel for han at han kan bekle flere posisjoner på midtbanen. Også Isak har fått vist seg frem i år. Han har gjort det godt i kampene for G16-landslaget og har fått gode tilbakemeldinger fra trenerteamet. Alex jenssen og Jonas kolstad har jobbet godt med Isak og han har vokst mye det siste året. Han har spesielt tatt store steg i feltarbeid og kommunikasjon. Isak har også fått vist seg som en god kapteinstype, avslutter han. 

– Stort å få representere landet sitt

Teo Emanuel Hindenes Ingilæ kom til Glimt i sommer og har allerede utmerket seg som indreløper. 16-åringen lever nå et hektisk liv i Bodø hvor han både studerer og satser på fotballen. Dette blir Teo´s første landslagssamling som Glimt-spiller, men han har vært med på alle årets samlinger med G16 landslaget. Nå gleder han seg til å møte kompisene sine igjen. 

Teo Emanuel Hindenes Ingilæ i aksjon mot Rana FK tidligere i år. Foto: glimt.no
Teo Emanuel Hindenes Ingilæ i aksjon mot Rana FK tidligere i år. Foto: glimt.no

– Det har vært en hektisk start med mye nytt, men nå føler jeg at jeg er kommet meg godt på plass i Bodø. Jeg føler jeg har gjort en god jobb de siste kampene og jeg har hatt en fin dialog med trenerteamet så jeg hadde en god følelse. Det blir fint å møte kompisene mine og det blir gøy å få kjenne på et internasjonalt nivå. Tempoet på samling er høyt og man tilegner seg god kunnskap både fra medspillere og støtteapparat. Det er stort å få representere landet sitt, sier han ydmyk. 

Isak Sjong har fem langslagskaper i beltet og har utmerket seg godt som keeper både i Glimt og på det norske G16-landslaget. Isak spiller primært på Glimt G17, men er også å se på treningene til A-laget og kampene til G19. Nå gleder han seg til å spille med de beste i sitt kull. 

Isak Sjong på trening med A-laget. Foto: Kent Even Grundstad
Isak Sjong på trening med A-laget. Foto: Kent Even Grundstad

– Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra støtteapparatet rundt G16-landslaget. Vi er bare to keepere som er tatt ut til samling så det er kult. Jeg har fått vært med A-laget en del den siste tiden. Vi har jobbet med posisjonering i mål og med gode tilbakemeldinger fra Jonas føler jeg at jeg har lært masse. Det er stas å få trent med de beste i Norges i mitt kull og jeg gleder meg masse til vi skal spille mot England, avslutter Isak. 

Vi ønsker guttene lykke til!

Annonse fra Eliteserien: