To nye ansettelser i FK Bodø/Glimt Kvinner

FK Bodø/Glimt Kvinner har ansatt ny hovedtrener for B-lag Kvinner, samt en spillerutvikler.

Annonse:

De to siste dagene har vært hektisk hos FK Bodø/Glimt Kvinner. Hele trenerteamet har for første gang vært samlet i Bodø for å kunne starte planleggingen av ny sesong, spillerlogistikk og for å få de siste detaljene på plass rundt lagene. Samtidig presenteres Preben Stangeland som hovedtrener for B-lag Kvinner og Ermir Strati går inn i rollen som spillerutvikler i Glimt Kvinner.

Sammen med hovedtrenerne på A-lag Kvinner har de vært på plass for å sette sammen de nye kvinnelagene som skal stå klare 1. januar. Samtidig har de vært med og  kartlagt de yngste spillerne sammen med Fotballkretsen. 

5 års erfaring fra kvinnefotballen

Preben Stangeland, ny hovedtrener for B-lag kvinner.
Preben Stangeland, ny hovedtrener for B-lag kvinner.

Preben Stangeland har allerede en 7 års lang erfaring som fotballtrener i Klepp. Der har han vært både toppspillerutvikler, utviklingsansvarlig og en periode hovedtrener for Klepp Elite. Nå står han klar for å tre inn i stillingen som hovedtrener for FK Bodø/Glimt Kvinner sitt B-lag.

Selv sier han at han har vært med på både opp- og nedturer i fotballen de siste 5 årene.  

–Jeg har jobbet i kvinnefotballen de siste 5 årene. Fra tiden i Klepp har jeg fått oppleve ett sølv og en bronse fra Toppserien, to NM-gull med J19 og to nedrykk. Man kan vel trygt si at jeg har vært med på både opp- og nedturer de siste årene, og lært enormt masse fra det.

27-åringen har bodd på Klepp hele livet, og legger ikke skjul på at det blir en omstilling å flytte fra hjemplassen. 

– Det blir nok helt klart en omstilling. Det blir naturligvis kaldere og mørkere enn det jeg er vant til. Jeg flytter uansett nå til et vanvittig spennende og nytt kapittel med blanke ark, og jeg gleder meg enormt til å sette i gang og fargelegge!

Sammen med Tarald Laugsand og de nye hovedtrenerne på A-lag Kvinner, ble de to nyansatte presentert for spillergruppa tirsdags kveld.

– Det virker som en kjempeflott gjeng full av fotballglede! Det blir meget artig å få jobbe med de. Som trener vil jeg komme inn i gruppa med masse engasjement og positiv energi. Jeg og teamet vil gjøre alt vi kan for å skape et trygt, trivelig og utviklende treningsmiljø. Fotballfaglig ønsker jeg å oppleves som tydelig, kvalitetsbevisst og detaljorient – gjerne litt vel krevende til tider, men spillerne skal få føle at jeg virkelig bryr meg om de og deres utvikling, avslutter Stangeland. 

– Målet er å skape et trygt utviklingsmiljø

Samtidig kommer Ermir Strati inn som spillerutvikler for FK Bodø/Glimt Kvinner. Strati er opprinnelig fra Albania og kom til Norge i 2014.

Også han har lang erfaring innen fotball. De siste årene har Strati vært hovedtrener på Norges Toppidrettsgymnas. I tillegg har han vært hovedtrener for rekruttlaget til IK Grand. Tidligere har han vært toppspillerutvikler i Toppserien for IK Grand Bodø og jobbet som assistenttrener i 1. divisjon for IK Grand Bodø.

Ermir Strati, ny spillerutvikler i FK Bodø/Glimt kvinner.
Ermir Strati, ny spillerutvikler i FK Bodø/Glimt kvinner.

IK Grand ble et viktig springbrett for Strati da han først kom til Bodø sammen med familien sin i 2018.

– Jeg ble tatt inn i varmen av av hovedtrener Jan Tore Bakli i IK Grand. Her fikk jeg muligheten til å jobbe som toppspillerutvikler i Toppserien med spillerne på A-laget. Sammen med Grand har vi hatt en fantastisk reise som jeg er veldig takknemlig for å ha vært en del av, og jeg vil takke alle de fantastiske menneskene som har vært en del av min reise. IK Grand er blitt en venn for livet.

Strati vil fortsette i NTG samtidig som han skal jobbe for FK Bodø/Glimt kvinner. Selv mener han at verdiene til Glimt allerede er en viktig del av jobben han gjør i dag.

– Jeg lever allerede etter Glimts verdier. PULS (prestasjon, utvikling, lojalitet og samhold) er blitt en viktig del av meg som trener, så man kan vel si at det er en god start i jobben jeg nå går inn i som spillerutvikler i Glimt Kvinner!

Den nye spillerutvikleren håper at han kan være med på å skape et trygt utviklingsmiljø i FK Bodø/Glimt.

– Jeg er engasjert og bryr meg om menneskene. Jeg vil utvikle mennesker på lik linje som gode fotballspillere. Vi jobber med unge og har et enormt ansvar for å ta vare på dem. De skal ikke bare bli gode fotballspillere, men også gode mennesker med gode verdier. Målet er å skape et trygt utviklingsmiljø for alle, avslutter han. 

Annonse fra Eliteserien: